12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropa(VIDEO) Aleksandar Vucic câștigă alegerile prezidențiale din Serbia

(VIDEO) Aleksandar Vucic câștigă alegerile prezidențiale din Serbia

-

Aleksandar Vucic a revendicat duminică o victorie zdrobitoare în alegerile prezidenţiale din Serbia, prelungind un deceniu de stăpânire asupra ţării din Balcani unde s-a prezentat drept garantul stabilităţii în umbra războiului din Ucraina, relatează AFP.

“Nu a existat niciun suspans în niciun moment”, a spus el în discursul său de celebrare a victoriei, felicitându-și echipa pentru că a câştigat al doilea mandat de cinci ani din primul tur, cu aproximativ 60% din voturi.

“Sunt bucuros că un număr mare de oameni au votat şi au demonstrat caracterul democratic al societăţii sârbe”, a continuat cel care a fost succesiv vicepremier şi prim-ministru înainte de a accede la preşedinţie.

Alegătorii au fost chemaţi la urne să desemneze un nou preşedinte, cei 250 de deputaţi, precum şi mai multe consilii municipale, printre care cel din Belgrad, capitala.

Aleksandar Vucic, în vârstă de 52 de ani, a declarat că Partidul Progresist Sârb al său a obţinut aproape 44 la sută din voturi la legislative. “Suntem pe punctul de a forma un guvern noi singuri, dar împreună cu partidul minorităţii maghiare avem mai multe decât suficiente voturi pentru a forma o majoritate”, a explicat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS