28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaAlarmă de bombardamente în estul Ucrainei

Alarmă de bombardamente în estul Ucrainei

Separatiștii pro-ruși au deschis focul în localitatea Stanița din estul Ucrainei. Militanții acuză forțele guvernamentale pentru declanșarea conflictului, însă Kievul susține că rebelii sunt cei care au tras în soldații ucraineni.

Forțele ucrainene au înregistrat 60 de atacuri ieri și 6 astăzi, cele mai multe efectuate cu armament interzis de Separatiștii au lovit o grădiniță cu un proiectil, iar mai mulți oameni au fost răniți, potrivit Reuters. Două case au luat foc. Oamenii din regiune sunt din ce în ce mai speriați de război.

Separatiștii au încălcat încetarea focului de 47 de ori în doar 24 de ore, transmite sediul Operațiunii Forțelor Comune. Între timp, președintele american Joe Biden a convocat de urgență a întâlnire a liderilor statelor NATO. Și Europa ia măsuri. Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa a convocat pentru vineri o reuniune, la care Moscova să ofere informații în legătură cu activitățile sale militară. Președintele Klaus Iohannis a spus că, în cazul în care situația va escalada, răspunsul va fi unul comun și rapid din partea Uniunii Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS