17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropa(VIDEO) Olaf Scholz, ales cancelar federal de Bundestag

(VIDEO) Olaf Scholz, ales cancelar federal de Bundestag

-

Social-democratul Olaf Scholz a fost ales cu voturile deputaților SPD, ecologiști și FDP în funcția de nou cancelar al Republicii Federale. Astfel se încheie, după 16 ani, era Angela Merkel în politica germană, potrivit CNN.

Social-democratul a fost ales cu voturile deputaților SPD, ecologiști și FDP în funcția de nou cancelar al Republicii Federale. Astfel se încheie, după 16 ani, era Angela Merkel în politica germană.

În urma protocoalelor ceremoniale, Scholz a mers să-l vadă pe președintele german Frank-Walter Steinmeier, care l-a numit oficial noul cancelar al țării. El va depune jurământul în Parlament mai târziu miercuri. Membrul SPD, în vârstă de 63 de ani, a fost ministrul Muncii și Afacerilor Sociale în primul guvern de coaliție al lui Merkel, la sfârșitul anilor 2000. În 2011 a fost ales primar al Hamburgului, funcție pe care a deținut-o – cu un nivel ridicat de sprijin – până în 2018. De atunci, el a ocupat funcția de vice-cancelar și ministru de finanțe în marea coaliție guvernamentală a lui Merkel, o poziție puternică în politica națională germană.

Membrul SPD, în vârstă de 63 de ani, a fost ministrul Muncii și Afacerilor Sociale în primul guvern de coaliție al lui Merkel, la sfârșitul anilor 2000. În 2011 a fost ales primar al Hamburgului, funcție pe care a deținut-o până în 2018. De atunci, el a ocupat funcția de vice-cancelar și ministru de finanțe în marea coaliție guvernamentală a lui Merkel, o poziție puternică în politica națională germană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Șofer rănit după ce a intrat cu mașina...

Pompierii militari au fost solicitați să intervină la un...

ȘTIRI GdS