12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaRusia se pregătește de noi proteste masive pro-Navalnîi (VIDEO)

Rusia se pregătește de noi proteste masive pro-Navalnîi (VIDEO)

Rusia se pregătește de noi proteste masive pro-Navalnîi. Autoritățile din Rusia închid stațiile de metrou, iar circulația este restricționată în Moscova care se pregătește să fie din nou scena unor proteste masive de susținere a principalului critic al președintelui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, aflat în închisoare.

Mitinguri în masă în sprijinul lui Navalnîi sunt așteptate duminică în toată Rusia, în ciuda avertismentelor poliției cu privire la adunări. De altfel, pe contul de twitter al lui Navalnîi a fost deja publicat un mesaj prin care oamenii sunt încurajați să iasă în stradă și un link unde protesle vor putea fi văzute LIVE. Editorul șef al unui site web rus specializat în drepturile omului, Serghei Smirnov, a fost, de asemenea, arestat.

Navalnîi a contestat arestarea însă apelul său a fost respins de instanță. Liderul opoziției ruse a fost arestat pe 17 ianuarie imediat după revenirea sa din Germania unde a stat mai multe luni, pentru a fi tratat după episodul otrăvirii sale cu agentul Novichok. Navalnîi a acuzat direct Kremlinul de tentativă de asasinat, acuzații respinse de Moscova.

Autoritățile ruse susțin că acesta trebuia să se prezinte regulat la poliției în condițiile unei sentințe cu suspendare. Navalny a denunțat reținerea sa ca fiind ilegală, argumentând că autoritățile știau că este tratat la Berlin pentru otrăvirea cu Novichok, care a avut loc în Rusia în august anul trecut.

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS