19.4 C
Craiova
marți, 2 iunie, 2020
Știri de ultima oră Politica Europa Proteste în Praga împotriva premierului Babis

Proteste în Praga împotriva premierului Babis

-

Cel puţin 200.000 de persoane au protestat ieri în Praga împotriva premierului Andrej Babis. Protestul a avut loc în ajunul aniversări a 30 de ani de la Revoluţia de Catifea, potrivit Euronews.

Organizatorii manifestației au declarat că numărul participanților l-a depășit pe cel consemnat în iunie.

„La 30 de ani de la Revoluția de Catifea [în urma căreia Cehia s-a separat pașnic de Slovacia – n.r], nu avem motive de optimism”, transmite organizația Milion Chvilek, potrivit căreia „justiția și mass-media publice sunt în pericol”.

Premierul Andrej Babis, un miliardar originar din Slovacia, a fost cercetat pentru deturnarea unor subvenții comunitare în valoare de 2 milioane de euro, plătite unei ferme agricole și unui centru de convenții care fac parte din gigantul său, Agrofert, unul dintre cei mai mari angajatori privați ai țării.

Șeful guvernului de la Praga respinge acuzațiile.

Un audit al Comisiei Europene a stabilit că Andrej Babis se află conflict de interese ca politician și antreprenor.

Peste 430.000 de persoane au semnat o petiție prin care i-a cerut demisia.

În ciuda controverselor, partidul său rămâne o forță politică dominantă în Cehia, câștigând recentele alegeri europene din luna mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Auto / Marea Britanie şi Austria vor organiza câte...

Austria şi Marea Britanie vor găzdui câte două Marii Premii, fără spectatori, conform calendarului revizuit al Campionatului Mondial de Formula 1. Acesta...

S-a inaugurat noul sediu al DEF a Primăriei Râmnicu...

Noul sediu al Direcţiei Economico-Financiare a Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea în spaţiul obţinut suplimentar în urma reabilitării Arenelor ”Traian” a fost inaugurat...