20 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Politica Europa Regele Suediei îşi "scoate" nepoții din casa regală

Regele Suediei îşi „scoate” nepoții din casa regală

Regele Suediei, Carl Gustaf al XVI-lea, a decis excluderea a cinci nepoți de-ai săi din Casa Regală suedeză, potrivit BBC. Decizia înseamnă că cei doi copii ai prințului Carl Philip și cei trei ai principesei Madeleine își vor pierde titlurile de altețe regale. Totuși, aceștia vor rămâne membri ai familiei regale și își vor păstra titlurile de duci și ducese.
Cei cinci nepoți, cu vârste cuprinse între 1 și 5 ani, vor fi scutiți și de îndatoririle regale, ceea ce înseamnă că nu vor mai beneficia de subvențiile din bani publici pe care le primesc anual membrii Casei Regale.

Schimbarea nu i-a afectat pe cei doi nepoți ai regelui care se află în linie directă către tron.
Observatorii spun că această mișcare reflectă o părere mai largă că nu este nevoie să plătească atât de mulți membri ai familiei regale pentru îndatoririle oficiale.
“Parlamentul Suediei a anunțat în urmă cu mai mulți ani că va revizui anumite principii legate de monarhie. Unul dintre ele se referea la dimensiunea familiei regale”, a declarat expertul Roger Lundgren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Fotbaliștii din Premier League sunt apți! Testele Covid-19 au...

Toate testele de depistare a infecţiei cu virusul Covid-19 efectuate în Premier League în ultima săptămâna au dat rezultate negative, informează Agerpres.

O magazie cu lemne din Piatra-Olt a luat foc

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în orașul Piatra-Olt, pentru...

Olt: Agent economic, amendat cu 35.000 de lei

La data de 31 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt,...