11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVestul Europei a fost lovit de furtuni

Vestul Europei a fost lovit de furtuni

Vestul Europei a fost lovit de furtuni, după valul de caniculă care a încins săptămâna trecută centrul şi vestul continentului.

În Italia, trei oameni au murit în weekend, în timpul unei furtuni puternice, iar staţiunea franceză Saint Tropez a fost inundată. Pe de altă parte, Croaţia se confruntă cu mai multe incendii pe coasta Adriaticii, potrivit www.dw.com.

În apropiere de aeroportul Fiumicino, de lângă Roma, o femeie de 27 de ani şi-a pierdut viaţa după ce autoturismul în care era a fost răsturnat de o tornadă. Anchetatorii spun că victima a încercat să se adăpostească într-o benzinărie, dar a fost surprinsă de vântul turbat. În aceeaşi zonă, zeci de case şi maşini au fost avariate şi copacii au fost smulşi din rădăcina. Vremea extremă a făcut alte două victime. Un bărbat a fost găsit mort pe o stradă din Arrezzo, iar un cetăţean norvegian a murit la spital, după ce a fost lovit de un trăsnet într-un orăşel din nordul țării.

În Saint Tropez, pe coasta Mării Mediterane, inundaţiile au făcut probleme. Mai multe străzi din cunoscuta staţiune franceză au fost acoperite de apă, la fel şi câteva terase şi magazine din zonele mai joase.

Incendii în Croaţia


În schimb, în Croaţia, unde temperaturile s-au apropiat zile la rând de 40 de grade Celsius, temerile localnicilor s-au adeverit. În apropierea oraşului Sibenik au izbucnit mai multe incendii. Iar flăcările se răspândesc cu repeziciune din cauza vântului puternic.
„Tuturor ne e teamă. Focul nu e lângă case, dar ard deja măslinii și viile.”
Pompierii sunt sprijiniţi din aer de avioane special echipate pentru misiuni de stingere a focului.
„De la sol nu poți face nimic. Doar avioanele pot turna apă. Ne rugăm ca vântul să nu bată din direcția greșită, altminteri va fi prăpăd.”
Potrivit presei croate, valvătăile se apropie de un sat şi porţiuni dintr-o autostradă au fost închise din cauza fumului dens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS