12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Alejandro Mayorkas, primul secretar de cabinet care a fost pus sub acuzare în aproape 150 de ani, demis

(VIDEO) Alejandro Mayorkas, primul secretar de cabinet care a fost pus sub acuzare în aproape 150 de ani, demis

Camera Reprezentanților, cu o marjă extrem de restrânsă, a votat marți pentru demiterea secretarului pentru Securitatea Internă, Alejandro Mayorkas. Este primul secretar de Cabinet care a fost pus sub acuzare în aproape 150 de ani, potrivit CNN.

Republicanii l-au acuzat pe Mayorkas că a provocat o criză a migraţiei la graniţa dintre SUA şi Mexic.

Rezultatul votului a fost strâns, 214 voturi pentru şi 213 împotrivă. Trei republicani – Ken Buck din Colorado, Mike Gallagher din Wisconsin și Tom McClintock din California – au votat împreună cu democrații împotriva măsurii.

Camera a aprobat două articole de destituire în care îl acuză pe Alejandro Mayorkas că nu a aplicat legile SUA privind imigraţia, ceea ce a dus, potrivit republicanilor, la fluxuri record de migranţi la graniţa dintre SUA şi Mexic şi de faptul că a făcut declaraţii false în Congres.

Este pentru prima dată în aproape 150 de ani când Congresul decide asupra unei astfel de sancţiuni împotriva unui ministru. Dar destituirea lui rămâne în mare măsură puţin probabilă, având în vedere majoritatea democrată din Senat.

În istoria americană, un singur oficial a fost destituit anterior: secretarul de război William Belknap în 1876.

Citește și: Ce investiţii vrea să facă Primăria Craiova din bugetul local anul acesta

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS