8.1 C
Craiova
miercuri, 28 februarie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalMinistrul Agriculturii: „Porcul nu va fi interzis niciodată în România!”

Ministrul Agriculturii: „Porcul nu va fi interzis niciodată în România!”

Ministrul Agriculturii Florin Barbu a declarat că porcul „nu se va interzice niciodată în România”. El a adăugat că ideea acordării de tichete pentru achiziţia de carne este o prostie, pentru că încurajează consumul de carne de porc din străinătate, scrie News.ro.

„Porcul nu trebuie să fie interzis în gospodărie”

„Porcul nu trebuie să fie interzis în gospodărie. Nu se va interzice niciodată în România, iar cine spune că vom da tichete… E o mare prostie. Porcul se poate sacrifica, porcul se poate vinde din gospodăriile populaţiei. Noi păstrăm tradiţia şi niciodată, cât voi fi ministru al Agriculturii, nu voi interzice acest lucru!”, a declarat Florin Barbu, la un târg de produse tradiţionale organizat în Capitală.

Ministrul Agriculturii a mai spus că românii îşi pot comercializa porcii crescuţi în gospodării, atât în perioada Crăciunului, cât şi pe tot parcursul anului, cu aviz gratuit de la medicul veterinar din care să reiasă că animalul nu este bolnav.

Ministrul Agriculturii spune că românii trebuie să își păstreze tradițiile

„Păstrăm tradiţiile, protejăm gospodăria ţărănească! Românii îşi pot comercializa porcii crescuţi în gospodării, atât în perioada Crăciunului, cât şi pe tot parcursul anului, cu aviz gratuit de la medicul veterinar din care să reiasă că animalul nu este bolnav. Am explicat, din nou, la un târg de produse româneşti, la o şezătoare cu jurnaliştii, că nimeni nu va putea să interzică românilor să crească, să sacrifice şi să vândă porcul din gospodărie! Păstrăm tradiţia şi fiecare român sărbătoreşte româneşte, de Crăciun!”, a mai scris ministrul PSD, pe pagina sa de Facebook.

Citește și:

Un bărbat a murit într-un incendiu care a făcut o locuință scrum în Olt

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS