8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalKlaus Iohannis va susține o intervenție la summitul din R. Moldova

Klaus Iohannis va susține o intervenție la summitul din R. Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi, la al doilea summit al Comunităţii Politice Europene care va fi organizat în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Administraţia Prezidenţială, scrie Agerpres.

La reuniunea care va avea loc la Castelul Mimi, raionul Anenii Noi, şi-au anunţat prezenţa 47 de şefi de stat sau de guvern. Alături de ei vor fi și preşedintele Consiliului European, preşedintele Comisiei Europene şi preşedintele Parlamentului European.

Potrivit sursei citate, prin găzduirea Summitului Comunităţii Politice Europene, Republica Moldova îşi reconfirmă vocaţia europeană. Evenimentul este încă o dovadă a consecvenţei în implementarea procesului de reforme necesare în vederea aderării la Uniunea Europeană.

Ce probleme va aborda Iohannis

Programul summitului cuprinde o sesiune plenară, cu participarea tuturor delegaţiilor, şi grupuri de lucru. Acestea vor avea loc în paralel. În cadrul acestora, se vor dezbate teme care vizează securitatea, energia şi conectivitatea.

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine o intervenţie în cadrul sesiunii plenare şi va participa la grupul de lucru privind securitatea.

În cadrul dezbaterilor, şeful statului va aborda aspectele de actualitate generate de impactul războiului de agresiune declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, în domeniile securitar, economic, alimentar sau umanitar, sprijinul susţinut pentru Republica Moldova şi Ucraina, coordonarea eforturilor comune pentru combaterea ameninţărilor hibride, de la atacuri cibernetice, la dezinformare şi campanii de manipulare; creşterea rezilienţei şi continuarea sprijinului acordat statelor vulnerabile din regiune, a arătat Administraţia Prezidenţială.

Citește și Spectacole și evenimente de Ziua Copilului, în Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS