6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaKovesi spune că Parchetul European va sesiza CE dacă legea care dezincriminează abuzul în serviciu va trece de deputați

Kovesi spune că Parchetul European va sesiza CE dacă legea care dezincriminează abuzul în serviciu va trece de deputați

Laura Codruţa Kovesi, şefa Parchetului European (EPPO), spune că va sesiza Comisia Europeană dacă amendamentul care dezincriminează abuzul în serviciu sub 50.000 de euro va trece și de Camera Deputaților, a declarat aceasta pentru Spot Media.

Procurorul-șef al Parchetului European subliniază că, dacă aceste modificări ar fi adoptate, ar afecta investigațiile EPPO și ar scădea nivelul existent de protecție a intereselor financiare ale UE în România.

„Văd în aceste amendamente propuse intenția de a dezincrimina parțial infracțiunea de abuz în funcție“

„EPPO a fost creat pentru a îmbunătăți nivelul de protecție a intereselor financiare ale UE. Prin urmare, este de datoria mea să reactionez dacă văd evoluții care merg în direcția opusă.

Ceea ce văd în aceste amendamente propuse este intenția de a dezincrimina parțial infracțiunea de abuz în funcție. Dacă aceste modificări ar fi adoptate, ar afecta investigațiile EPPO. De asemenea, ar scădea nivelul existent de protecție a intereselor financiare ale UE în România.

„Vom urmări cu atenție următorii pași ai procedurii legislative“

Acesta este motivul pentru care vom urmări cu atenție următorii pași ai procedurii legislative. Vom fi pregătiți să aducem această problemă în atenția Comisiei Europene, inclusiv în cadrul mecanismului de condiționare a statului de drept”, a precizat Codruța Kovesi.

Senatul a adoptat un proiect de modificare a Codului penal prin care se instituie un prag valoric pentru abuzul și neglijența în serviciu. Dacă prejudiciul este mai mic de 250.000 de lei, adică 50.000 de euro, atunci nu mai vorbim de infracțiune. Este ceea ce prevedea OUG 13.

Citeşte şi: Autorizațiile de construcţie vor putea fi emise în doar 65 de zile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS