24 C
Craiova
vineri, 9 iunie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaIohannis și președintele Bulgariei au discutat despre obiectivul comun al aderării la Schengen

Iohannis și președintele Bulgariei au discutat despre obiectivul comun al aderării la Schengen

Președintele Klaus Iohannis a avut, joi, o convorbire telefonică cu președintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev. Discuția a vizat preponderent subiectul aderării celor două state la spațiul Schengen și modalitățile de depășire a blocajului înregistrat la Consiliul Justiție și Afaceri Interne din decembrie anul trecut, anunță Administrația prezidențială.

„Cei doi președinți au reconfirmat hotărârea fermă a ambelor părți de a continua cooperarea strânsă în vederea atingerii obiectivului comun al aderării la spațiul Schengen în anul 2023. Președintele României și Președintele Bulgariei au agreat necesitatea menținerii active a subiectului la nivel european, în vederea facilitării unei decizii pozitive în cursul acestui an”, se arată în comunicat.

Cei doi șefi de stat au exprimat deschiderea pentru aprofundarea cooperării în planul afacerilor interne

Cei doi șefi de stat au exprimat, totodată, deschiderea pentru aprofundarea cooperării în planul afacerilor interne, în vederea identificării de soluții în plan european pentru continuarea combaterii migrației ilegale și protejarea eficientă a frontierelor externe ale Uniunii Europene.

De asemenea, cei doi președinți au abordat și aspecte legate de progresele în avansarea proiectelor de interconectare între cele două țări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS