23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational„Șantajul nuclear” al lui Putin va duce la creșterea cererii de arme nucleare în lume

„Șantajul nuclear” al lui Putin va duce la creșterea cererii de arme nucleare în lume

„Șantajul nuclear” pe care îl practică Vladimir Putin în contextul invadării Ucrainei va duce probabil la creșterea cererii de arme nucleare pe plan global, afirmă fosta consilieră de informații la Casa Albă Fiona Hall, expertă în Rusia, notează Digi24.

Problema nucleară ar trebui să îngrijoreze pe toată lumea, pentru că Putin practic transmite tuturor țărilor: Aveți nevoie de arme nucleare. Deci toată povestea non-proliferării este aruncată pe geam, pentru că este foarte clar că motivul pentru care noi nu mergem peste Rusia cu tot ce avem la îndemână este că ei au arme nucleare și că el (Putin – n.r.) spune că e gata să le foloseaască”, a declarat Fiona Hall la BBC Radio 4, potrivit The Guardian.

Ea a mai adăugat că războiul ar fi convins unele țări să obțină arme nucleare, pentru că au văzut că „nu se pot baza pe altcineva să le vină în ajutor”. Fiona Hill a dat Japonia și Coreea de Sud ca exemple de țări care și-ar putea reconsidera statutul non-nuclear. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS