17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaAvionul care îl ducea pe Serghei Lavrov la Beijing s-a întors de la jumătatea drumului

Avionul care îl ducea pe Serghei Lavrov la Beijing s-a întors de la jumătatea drumului

Avionul care îl transporta pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-o misiune diplomatică la Beijing s-a întors din zbor deasupra Novosibirsk și s-a întors spre Moscova, informează G4Media citând ziarul german Bild.

Potrivit ziarului, avionul lui Lavrov era programat să aterizeze la Beijing joi, dar în mijlocul zborului, avionul său a fost întors deasupra regiunii Novosibirsk din Siberia în loc să își continue drumul spre China. Astfel, aeronava a parcurs 2.800 kilometri și s-a întors pe aeroportul Vnukovo din Moscova.

Nu este clar dacă Beijingul nu a mai vrut să îl primească pe Lavrov sau dacă Putin i-a ordonat să se întoarcă înapoi la Moscova.

Ziarul britanic Financial Times a scris duminică, citând oficiali americani sub protecția anonimatului, că Rusia a apelat la China pentru echipament militar, iar Beijingul ar sprijini invazia rusă în Ucraina. Potrivit FT, Casa Albă este îngrijorată că Beijingul ar putea submina eforturile occidentale de a ajuta Ucraina să se apere în fața atacurilor rusești.

Autoritățile Republicii Populare Chineze nu au condamnat agresiunea rusă împotriva Ucrainei, s-au opus numirii acesteia drept „o invazie” și și-au declarat intenția de a menține relații economice normale cu Rusia. Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a declarat recent că prietenia ruso-chineză este „foarte solidă” și că cele două țări au perspective largi de cooperare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS