17.3 C
Craiova
miercuri, 18 mai, 2022
Știri de ultima orăPoliticaInternationalOmicron, dominantă în Portugalia. Țara cere test negativ la intrare

Omicron, dominantă în Portugalia. Țara cere test negativ la intrare

Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV2 a devenit dominantă în Portugalia, după ce această ţară a înregistrat vineri un nou record de cazuri de infectare în ultimele 24 de ore, depăşind recordul precedent ce data de la sfârşitul lunii ianuarie, conform datelor publicate de Direcţia generală de sănătate.

„Varianta Omicron este deja dominantă în Portugalia”, cu un număr de cazuri „estimat la 61,5% pe 22 decembrie”, conform unui comunicat al DGS în care se mai precizează că mortalitatea şi numărul spitalizărilor la terapie intensivă rămân „stabile”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Vineri, Portugalia a înregistrat 11 decese şi 12.943 de noi cazuri de infectare în 24 de ore, un nou record după cel înregistrat la 29 ianuarie. Ţara a fost lovită la începutul acestui an de un puternic val pandemic, care a copleşit spitalele, aminteşte AFP.

Pentru a face faţă creşterii contaminărilor, Portugalia a adoptat o serie de noi măsuri de control al epidemiei, printre care trecerea obligatorie a tuturor angajaţilor în regim de telemuncă, prezentarea unui test pentru a putea asista la spectacole sau evenimente sportive, precum şi închiderea barurilor şi discotecilor.

Portugalia cere test negativ la intrarea în țară

Guvernul a reintrodus deja de la începutul lunii decembrie mai multe măsuri de control sanitar în scopul extinderii purtării măştilor sanitare, a utilizării certificatelor de vaccinare şi a testelor.

Pentru a reduce contactele dintre persoane cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, executivul socialist a anunţat la 25 noiembrie că vacanţele şcolare vor fi prelungite şi că telemunca va fi obligatorie în prima săptămână din luna ianuarie.

Portugalia, una dintre ţările cu cea mai ridicată acoperire vaccinală din lume, solicită şi un test cu rezultat negativ pentru persoanele care intră pe teritoriul său, chiar dacă acestea sunt vaccinate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecPer total, această zi ar putea fi descrisă astfel:...

ȘTIRI GdS