16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaBolojan nu ar avea de gând să-i ia locul lui Cîţu

Bolojan nu ar avea de gând să-i ia locul lui Cîţu

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a respins posibilitatea ca el să fie propunerea de premier a liberalilor, după ce liderul USR-PLUS Dan Barna avansase o astfel de variantă. „Nu se pune această problemă”, a răspuns Bolojan când a fost întrebat despre sugestiile venite dinspre USR-PLUS, dar şi din interiorul PNL, scrie Agerpres.

La rândul său, premierul Florin Cîţu a respins ideea unei alte propuneri pentru conducerea guvernului. „În acest moment avem votul Biroului Politic Naţional pentru susţinerea premierului în funcţie”, a spus Cîţu.

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR-PLUS, a afirmat, joi, că în PNL sunt foarte multe soluţii viabile pentru funcţia de prim-ministru, menţionând că Ilie Bolojan ar putea avea toată susţinerea formaţiunii sale pentru acest post.

„Coaliţia poate să propună – şi asta vom face, ne vom duce la coaliţie şi vom spune colegilor de la PNL: puneţi pe masă un premier competent, care are pur şi simplu maturitatea să conducă un guvern. Am văzut cum explica unul dintre purtătorii de mesaj de la PNL, ne explica că în USR-PLUS sunt multe soluţii pentru Ministerul Justiţiei. În PNL în egală măsură sunt multe soluţii viabile pentru funcţia de prim-ministru. Un domn premier Ilie Bolojan va avea toată susţinerea USR-PLUS, fără niciun fel de problemă şi sunt convins că vom avea acel guvern stabil din punctul de vedere al deciziilor mature”, a declarat Barna.

Premierul Florin Cîţu şi-a prezentat, sâmbătă, moţiunea de candidat la preşedinţia partidului la Oradea, în faţa membrilor PNL Bihor. Interesant este că Ilie Bolojan, preşedintele CJ Bihor, fost primar al municipiului Oradea, şi-a arătat public susţinerea faţă de actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, contracandidatul lui Cîţu la alegerile pentru şefia partidului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS