6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalLiviu Dragnea n-a scăpat de toate problemele. Ce dosare mai are fostul lider al PSD

Liviu Dragnea n-a scăpat de toate problemele. Ce dosare mai are fostul lider al PSD

Liviu Dragnea va fi liberat condiționat după aproape doi ani și două luni cât a stat în penitenciar în urma condamnării în dosarul DGASPC Teleoman. El primise o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare. Fostul șef al PSD mai are însă și alte dosare, potrivit hotnews.

Liviu Dragnea, urmărit penal în dosarul Teldrum, vechi de patru ani

Liviu Dragnea este urmărit penal în dosarul Tel Drum. DNA a anunțat în noiembrie 2017 că a început urmărirea penală împotriva lui Dragnea și a șefilor de la Tel Drum pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte pentru reabilitarea de drumuri județene cu fonduri europene. DNA preciza că dosarul s-a constituit în urma unei sesizări a OLAF.

Procurorii spun că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi înființat în 2001 un grup infracțional organizat „care acționează și în prezent”, format din funcționari ai instituțiilor din administrația publică și oameni de afaceri. DNA menționa că acest grup infracțional organizat ar fi furnizat fonduri pentru PSD, prin donații ale membrilor.

Urmărirea penală în dosarul Tel Drum a fost suspendată însă în perioada stării de urgență. Șeful DNA, Crin Bologa, a spus că nu va mai avansa un termen pentru finalizarea cazului și că la DNA sunt „cu sutele” dosare mai vechi de 5 ani.
În luna mai 2021, seful DNA, Crin Bologa, a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că speră ca procurorul de caz să dea o soluție în dosarul Teldrum ”cât de curând”, estimând că ar putea fi o chestiune de luni. Bologa mai spune că doarul a întârziat și din cauză că inculpații au solicitat audierea tuturor înregistrărilor din dosar, fiind vorba de sute de ore de interceptări, dar că acum procurorul de caz analizează probele și urmează să pronunțe ”cât de curând” o soluție.

Fostul șef al PSD, trimis în judecată în dosarul vizitei în SUA

Direcția Națională Anticorupție a anunțat pe 14 ianuarie 2021 începerea urmăririi penale a fostului lider PSD Liviu Dragnea, pentru trafic de influență și folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, în dosarul vizitei pe care a făcut-o în Statele Unite în 2017, la ceremoniile de instalare a lui Donald Trump la casa Albă.

În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat la penitenciarul Rahova, fiind condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare. În același dosar este urmărit penal și consulul general al României la Bonn, Gheorghe Dimitrescu, fost consilier al lui Florin Iordache.

Pe 26 iunie 2020, DNA a anunțat punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva fostului lider al PSD Liviu Dragnea, în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, instigare la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false.

Prejudiciul creat bugetului de stat în acest dosar este estimat de procurori la peste 31,34 milioane de lei
Pe 17 mai 2021, DNA a anunțat trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea în dosarul vizitei în SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS