3.8 C
Craiova
miercuri, 8 decembrie, 2021
Știri de ultima orăPoliticaNationalIohannis despre varianta Ludovic Orban premier: Dacă se formează o coaliție și-l propune, îl desemnez

Iohannis despre varianta Ludovic Orban premier: Dacă se formează o coaliție și-l propune, îl desemnez

În cazul în care coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR îl va propune drept premier pe Ludovic Orban, președintele Klaus Iohannis spune că îl va desemna din nou pentru această funcție.

”Da, dacă se formează o coaliție care are o majoritate în Parlament și-l propune pe Ludovic Orban îl accept, îl desemnez”, a răspuns șeful statului la o întrebare directă pe această temă, potrivit HotNews.

„Este posibil să se înţeleagă în coaliţia de dreapta şi să vină cu o propunere. Asta aştept eu, ca şi preşedinte, să se formeze o majoritate şi să propună un nume. Dacă se înţeleg PNL, USR PLUS şi UDMR şi vin cu o propunere o voi accepta, că este Orban îl accept, că este Cîţu îl accept sau să fie altcineva. Nu ştiu pe cine negociază ei acolo, dar la urmă vor veni să propună ceva”, a afirmat Iohannis.

Liberalii au pus pe masă, marți seară, toate scenariile posibile privind negocierile cu USR-PLUS și UDMR

Liberalii au pus pe masă, marți seară, toate scenariile posibile privind negocierile cu USR-PLUS și UDMR, convenind că o schimbare oficială a mandatului, în sensul în care Ludovic Orban să fie premier să fie validată abia după ce partenerii de discuții vor semna un acord scris în acest sens.

Ludovic Orban le-a spus liberalilor în ședința de marți seară de la partid că în discuțiile de sâmbătă și duminică liderii USR-PLUS au enunțat explicit varianta reluării de către el a funcției de premier, iar UDMR și-a exprimat acordul de principiu în acest sens, au declarat surse liberale.

Marți, copreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, a spus indirect pe Facebook că nu este de acord cu varianta liberalilor de a-l propune pe Ludovic Orban în funcția de premier, după ce negocierile dintre PNL, USR-PLUS și UDMR s-au blocat duminică, în condițiile în care liderii celor trei partide nu au căzut de acord cu împărțirea funcțiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

România, pe locul 3 în UE la consumul de...

Prescrierea eronată în infecția cu SARS-CoV-2 și automedicația influențată...

ȘTIRI GdS