16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalBarna renunță la șefia Camerei Deputaților dacă Orban va fi în guvern

Barna renunță la șefia Camerei Deputaților dacă Orban va fi în guvern

-

Liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, este propus şi susţinut de USR PLUS pentru şefia Camerei Deputaţilor, a anunţat, astăzi, copreşedintele alianţei, Dan Barna.

Cu negocierile blocate din cauza neînțelegerilor privind funcțiile de premier, președinte al Camerei Deputaților și președintele al Senatului, Dan Barna propune ca soluție de ieșire din criză ca liderii PNL, USR-PLUS și UDMR să aibă funcții în Guvern, respectiv să fie vicepremieri. Astfel, ar fi depășit blocajul referitor la postul de șef al Camerei Deputaților dorit și de Ludovic Orban, și de Dan Barna, potivit hotnews.

„Lucrurile trenează că se percepe că este o chestiune legată de ambiții personale. Nu este despre poziții, ci de o alocare echilibrată. Am propus mai multe soluții, care au fost refuzate.

Încercăm o nouă deschidere. Propunem o altă candidatură la șefia Camerei Deputaților. O să-l propunem pe Cătălin Drulă și îi propun lui Kelemen Hunor și Ludovic Orban să intrăm împreună în guvern ca vicepremieri dând un exemplu fără precedent de responsabilitate. Un guvern în care premierul va avea vicepremieri liderii partidelor din Coaliție va fi un guvern care arată serios ”, a declarat Barna, precizând că miza importantă este programul de guvernare.

Liderul USR-PLUS a spus că este gata de reluare a negocierilor pentru formarea noului Guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un tânăr băut și fără permis a plecat la...

Polițiștii au fost sesizați sâmbătă noapte că pe strada...

ȘTIRI GdS