13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalOrban a anunțat că deschide lista PNL la Bucureşti pentru Camera Deputaţilor

Orban a anunțat că deschide lista PNL la Bucureşti pentru Camera Deputaţilor

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat, luni, că va deschide lista partidului pentru Camera Deputaţilor la Bucureşti. El a precizat că liberalii vor depune listele cu semnături în 20 octombrie, iar pe 21 octombrie – listele cu candidaţi pentru alegerile parlamentare.

Orban a spus, după ședința de luni a conducerii PNL, că s-a stabilit ca în 21 octombrie să fie depuse listele de candidaţi în fiecare circumscripţie electorală. „Când vom primi listele din partea fiecărei organizaţii judeţene validate în Colegiul Director judeţean vom şti exact cine candidează”, a afirmat Orban, citat de News.ro.

Întrebat dacă Ion Ştefan, care a fost implicat în scandaluri şi poreclit ministrul „Grindă”, va fi pe lista candidaţilor, Orban a afirmat că „până una alta a fost grinda de care a dat cu capul Oprişan”. El a adăugat că ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru va fi pe lista pentru Camera Deputaților din partea PNL Vaslui.

Referitor la ceilalalţi miniştri care nu sunt parlamentari, precum Monica Anisie și Violeta Alexandru, premierul a precizat că „orice ministru care doreşte să candideze, mai ales după activitatea depusă, are o şansă reală să candideze”.

De asemenea, „în măsura în care vor dori să candideze” miniştrii tehnocraţi pe listele PNL, precum Nicolae Ciucă, Bogdan Aurescu sau Marcel Boloş, va fi susţinută candidatura lor, a mai spus Ludovic Orban.

Orban a precizat că Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin – plecați din partidul lui Victor Ponta – „cu siguranţă vor fi pe liste”:

„Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin cu siguranţă vor fi pe liste. Să ne aducem aminte că Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin şi Mircea Banias au venit într-un moment decisiv în care, fără nicio explicaţie liderul Pro România a decis să nu sprijine Guvernul, şi voturile lor au fost decisive într-un moment extrem de important. Ei au avut o contribuţie extrem de importantă la învestirea Guvernului pe care îl conduc”.

Despre Ionel Dancă, prim-ministrul a spus că acesta „a acceptat” să candideze din partea PNL Vrancea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS