10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaPRO România și ALDE au fuzionat

PRO România și ALDE au fuzionat

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au anunțat astăzi că forurile statutare ale Pro România şi ALDE au aprobat fuziunea prin absorbţie între cele două partide. Noua formațiune politică se va numi Pro România Social Liberală și va intra în cursa pentru alegerile parlamentare în această formă, potrivit HotNews.

Fuziunea celor două partide are loc în contextul în care ambele au obținut la alegerile locale un rezultat slab sub pragul de 5% necesar pentru a intra în Parlament. Victor Ponta va deschide lista la Camera Deputaților, iar Călin Popescu Tăriceanu la Senat. Repartiția pe listă a alegerile parlamenatre va fi de 60% – Pro România, 40% – ALDE.

„Vrem să le arătăm că au un adversar“

„Vrem să le arătăm că au un adversar. După anii 90, România a trecut prin două perioade bune. Perioada guvernelor Năstase – Tăriceanu și guvernul Ponta. Acum sutem iar în criză. Dacă alții nu au curajul să oprească drumul spre prăpastie, trebuie să o facem noi. E momentul să ne unim forțele pentru a opri actuala guvernare şi să construim o alternativă. Nu sunt niște forțe uriașe, dar experiența comună ne permite să vorbim și să venim cu soluții și cu oameni”, a declarat Victor Ponta.

„Vrem să jucăm rolul unei busole“

Călin Popescu Tăriceanu a spus că, prin fuziune, cele două partide vor să joace rolul de „busolă politică”.
„Vrem să jucăm rolul unei busole. Milităm pentru principiile și valorile în care credem. Noi, din ALDE, pentru principiile liberale, cei din Pro România pentru o politică socială coerentă. Am văzut că PSD a fost de acord cu toate măsurile guvernului: introducerea stării de urgență; prelungirea stării de urgență; introducerea și prelungirea stării de alertă; adică acele măsuri care au încălcat drepturi și libertăți. Suntem singurii capabili să facem o reală opoziție. Avem o experiență pe care o punem în față”.

Forurile statutare ale Pro România şi ALDE au aprobat fuziunea prin absorbţie între cele două partide, în contextul alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS