12 C
Craiova
miercuri, 21 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Politica USR-PLUS cere renumărarea voturilor obținute de PER la Consiliul Județean Dolj

USR-PLUS cere renumărarea voturilor obținute de PER la Consiliul Județean Dolj

Alianţa USR-PLUS de la Dolj cere renumărarea voturilor obținute de Partidul Ecologist Român (PER) la Consiliul Județean. După votul de duminică, alianţa USR-PLUS a obţinut, potrivit ultimelor rezultate parţiale anunţate de BEC, un procent de 6,74% şi nu a obţinut niciun mandat de consilier judeţean. În schimb, PER s-a ales cu două mandate în Consiliul Judeţean Dolj, la fel ca PMP, pentru că ambele au trecut de pragul de 5%. Pentru o alianţă politică formată din două partide, pragul electoral este de 7%.

„Unde s-au dus cele 672 de voturi care țin Alianța USR PLUS sub pragul electoral de 7% pentru a trimite reprezentanți în Consiliul Județean Dolj?“, s-au întrebat reprezentanţii alianţei, într-o postare pe Facebook.

USR-PLUS vine şi cu argumente

Reprezentanţii USR-PLUS vin şi cu argumente în acest sens: modul cum s-a imprimat, involuntar, ştampila pe buletinul de vot. „Alianța USR-PLUS a fost plasată (prin tragere la sorți) pe buletinul de vot pe pagina 4. Fix opus pe foaie, pe pagina 3 este lista pentru Consiliul Județean a PER. Este un lucru de notorietate că atunci când se aplică ștampila pe buletinul de vot, aceasta se întinează și se vede scris «TATOV». Fiind în grabă, deoarece la numărătoare în secție Consiliul Județean a rămas de obicei ultimul, președintele secției de vot deschide repede buletinul la paginile 2 și 3 unde sunt firește voturi multe la PNL și PSD, arată fugitiv buletinul de vot către comisie și dacă se vede tuș la PER, îl declară pentru PER, iar votul se pune în grămada PER-ului, unde va rămâne definitiv.

Imaginați-vă că poate nici nu este neapărat rea-voință, ci doar grabă, deoarece numărătoarea a ținut până luni dimineață sau chiar până la prânz. Era de ajuns să se întâmple asta de două ori în fiecare secție și asta reprezintă peste 1.000 de voturi“, au precizat reprezentanţii USR-PLUS Dolj.

USR-PLUS cere renumărarea voturilor. Cu ce dovezi vine Alianţa

„În general, partidele considerate cu mai puține șanse la funcția de primar sau președinte de CJ suferă din cauza «votului util», iar cetățenii votează candidatul «cu șanse», iar pe lista de consiliul votează partidul pe care îl simpatizează. Se vede peste tot în țară acest lucru, inclusiv în Dolj. Mai puțin la Alianța USR-PLUS, unde colegul nostru Silviu Bratu obține 1.158 de voturi în plus, față de lista de consilieri județeni, pe care se regăsește și el. La PER, este fix invers, unde Dișteanu Nelu are 3.567 de voturi sub lista de consilieri județeni PER.

Am verificat secțiile în care existau diferențele cele mai mari între scorul lui Silviu Bratu și scorul Alianței USR PLUS și teoria se confirmă! Se vede clar o corelație între voturile pierdute de USR-PLUS și voturile câștigate în plus de PER față de propriul candidat la funcția de președinte CJ. Raportul în 53 de secții a fost de 680 de voturi vs. 971. Este exclus ca aceste cifre să fie o coincidență! Am primit sesizări de la reprezentații noștri în secții că aceste lucruri chiar s-au întâmplat.

Am solicitat deja Biroului Electoral Județean renumărarea voturilor! Nu este corect față de cei aproape 20.000 de votanți care și-au dorit să îi reprezentăm în Consiliul Județean Dolj ca voturile lor să se fie reatribuite către alte partide!“, se mai arată în comunicatul Alianţei USR-PLUS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Olt: O rulotă și un container, mistuite într-un incendiu

Pompierii Detașamentului Slatina, cu o autospecială de...

ȘTIRI GdS

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în marile orașe ale țării

Judeţul Alba a depăşit Capitala la incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, calculată în ultimele 14 zile, la mia...
00:04:22

VIDEO / PNL Dolj pleacă la luptă în frunte...

PNL Dolj pleacă la lupta pentru alegerile parlamentare în frunte cu generalul Nicolae Ciucă.

37.025 de teste, efectuate în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.927.096 de teste. Dintre acestea,...

România: 69 de decese și 766 de persoane sunt...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 6.065 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Record de infectări în România: 4848 de cazuri, în...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate...

Accident pe autostrada A1 Deva-Sibiu. A fost implicat un...

Un grav accident rutier a avut loc în județul Alba, în zona localității Pianu, unde un autoturism s-a ciocnit cu un microbuz,...