12 C
Craiova
miercuri, 21 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Politica National BEC a decis renumărarea voturilor din sectorul 5

BEC a decis renumărarea voturilor din sectorul 5

Biroul Electoral al Sectorului 5 a decis renumărarea voturilor pentru primarul de sector, a anunțat miercuri candidatul dreptei, Cristian Băcanu. Cristian Popescu Piedone, ales primar la sectorul 5 în urma alegerilor de duminică, a contestat decizia, potrivit hotnews.

„Biroul Electoral de Sector a decis renumărarea voturilor la Sector 5! Ceilalți vor face contestație. (…) Orice ar fi, lupt alături de colegii mei din PNL Sector 5 până la capăt!”, a anunțat candidatul dreptei Cristian Băcanu.

El a spus că este inadmisibil ca soarta democrației din România să fie lăsată „la dispoziția clanurilor mafiote, a unor condamnați şi a unor hoți care i-au furat efectiv pe cetățenii din Sectorul 5 timp de zeci de ani”.

„Am stat în stradă în 2015 la protestele de după Colectiv, în 2017 după OUG 13 dar şi la 10 august 2018. Ce am spus atunci, rămâne valabil şi azi: nepăsarea şi tăcerea nasc monştri! Schimbarea şi lupta contra membrilor crimei organizate deghizați în politicieni este în puterea noastră. Nu uitați niciodată, noi cei buni şi corecți suntem mai mulți decât ei!”, a mai spus Băcanu, surclasat la alegerile de duminică de Cristian Popescu Piedone.

Dan Tudorache, primarul PSD în exercițiu al sectorului 1, a afirmat, după decizia Biroului Electoral Sector 5, că Piedone a contestat deja hotărârea.

Cristian Băcanu a cerut BES renumărarea tuturor buletinelor de vot din sectorul 5.

Și USR-PLUS a cerut Biroului Electoral de Circumscripție și Biroului Electoral Central pentru Sectorul 5 renumărarea voturilor, însă solicitarea este făcută pentru șase secții unde voturile ar fi fost fraudate.

Una dintre surprizele uriașe ale acestui scrutin este alegerea lui Piedone în funcția de primar al sectorului 5, el candidând din partea formațiunii fondate de Dan Voiculescu – Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) și surclasându-l pe Cristian Băcanu, candidatul susținut de PNL și Alianța USR-PLUS.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone – condamnat în prima instanță la opt ani și jumătate de închisoare în dosarul Colectiv și plecat din funcție după ce mii de oameni i-au cerut demisia în stradă în urma tragediei din clubul Colectiv – a comentat victoria sa la alegerile locale în urma cărora a fost ales primar al sectorului 5, susținând că „judecata poporului a decis”.

Cristian Popescu-Piedone a susținut miercuri că a fost votat pentru funcţia de primar al Sectorului 5 de peste 29.000 de locuitori şi că nu este împotriva unei renumărări a voturilor, spunând că ar obţine unul sau două procente în plus. El a susținut din nou că este nevinovat în dosarul Colectiv, în care a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Focar Covid la secția ATI de la Spitalul Județean...

Mai multe cadre medicale de la secția...

ȘTIRI GdS

Focar Covid la secția ATI de la Spitalul Județean...

Mai multe cadre medicale de la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Craiova au fost infectate cu noul...

Casă în flăcări, la Craiova

O casă a luat foc, astăzi la ora prânzului în Craiova. La fața locului intervine Detașamentul 1 de Pompieri Craiova cu două...

Simona Halep a strâns o avere din tenis. Vezi...

Simona Halep (29 de ani, locul 2 WTA) este printre fruntașele circuitului WTA atât la performanțele din teren, cât și în ceea ce...

Un tratament nou pentru leucemie a dat rezultate la...

Speranță pentru pacienții cu leucemie care nu au răspuns la transplantul cu celule stem. O nouă terapie cu celule...

Număr mare de cazuri noi Covid-19 și azi, în...

Prefectura Dolj a anunțat că astăzi au fost înregistrate 201 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Situația epidemiologică a...

Cum poate paraliza Iordache activitatea Parlamentului și a Guvernului...

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, spune că în calitate de președinte al Consiliului Legislativ, Florin Iordache „poate pune dificultate sau chiar...