22 C
Craiova
vineri, 18 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Politica Turcia, atenţionată de Ursula von der Leyen să renunţe la încercarea de a-şi intimida vecinii

Turcia, atenţionată de Ursula von der Leyen să renunţe la încercarea de a-şi intimida vecinii

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a atenţionat astăzi Turcia să renunţe la orice tentativă de „intimidare“ a vecinilor săi în conflictul cu Grecia privind potenţiale resurse de gaze naturale în Mediterana de Est, potrivit Agerpres.

„Turcia este un vecin important şi va fi mereu. Însă deşi suntem apropiaţi geografic, distanţa dintre noi pare să se mărească“, a declarat ea în discursul privind starea Uniunii, susţinut în Parlamentul European.

„Da, Turcia este situată într-o regiune care se confruntă cu tulburări. Şi da, ea primeşte milioane de refugiaţi, pentru a căror găzduire noi oferim un ajutor financiar considerabil. Însă nimic din asta nu justifică tentativa de intimidare a vecinilor săi”, a adăugat şefa CE.

Grecia şi Turcia îşi dispută zone din Mediterana de Est, potenţial bogate în gaze naturale

Grecia şi Turcia îşi dispută zone din Mediterana de Est, potenţial bogate în gaze naturale. Tensiunea s-a agravat la sfârşitul lunii august, când au fost efectuate manevre militare rivale.

„Statele noastre membre, Cipru şi Grecia, pot conta mereu pe o solidaritate totală din partea Europei pentru a-şi proteja drepturile legitime în materie de suveranitate“, a promis Ursula von der Leyen.

„Aplanarea tensiunilor în Mediterana de Est este în interesul nostru reciproc“

„Aplanarea tensiunilor în Mediterana de Est este în interesul nostru reciproc. Nu există decât o singură cale de urmat: să ne abţinem să acţionăm unilateral şi să reluăm negocierile cu bună credinţă. Acesta este drumul care duce spre stabilitate şi soluţii durabile“, a continuat ea.

Franţa şi-a afişat clar sprijinul pentru Grecia

Franţa şi-a afişat clar sprijinul pentru Grecia desfăşurând nave de război şi avioane de luptă în regiune. Această inţiativă a fost denunţată puternic de Ankara.

Nava turcă de exploatare aflată în centrul acestor tensiuni a revenit duminică pe coasta Turciei. Asta ar putea deschide calea aplanării tensiunilor între cele două ţări.
Este vorba „de o etapă în direcţia cea bună“, „necesară pentru a crea spaţiul indispensabil pentru dialog“, a spus Ursula von der Leyen.

Criza din Mediterana de Est, pe agenda summitului european de la Bruxelles

Criza din Mediterana de Est se află pe agenda summitului european de la 24 şi 25 septembrie de la Bruxelles. Se vor discuta şi eventuale sancţiuni împotriva Turciei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 3 / Galerie foto: Universitatea II Craiova ...

Universitatea II Craiova a înregistrat vineri o...

ȘTIRI GdS

România participă la misiunea OSCE din Belarus

Ţara noastră face parte din misiunea OSCE care va investiga încălcarea drepturilor omului și fraudele electorale de la alegerile prezidențiale din Belarus.

Nelu Tătaru: Am contractat 3 milioane de doze de...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, astăzi, la Brăila, că au fost contractate, până în prezent, 3 milioane de doze de vaccin...
00:07:53

Noi acuzații la adresa lui Trump: Un fost model...

Un fost model, Amy Dorris, susține, într-un interviu pentru The Guardian, că a fost agresată sexual de actualul președinte american Donald Trump care...

Apropiații lui Aleksei Navalnîi spun că au găsit Noviciok...

Într-o sticlă de apă goală din camera de hotel a lui Aleksei Navalnîi, din oraşul siberian Tomsk, au fost detectate urme de...

Klaus Iohanis, despre promulgarea legii privind stimulentele profesorilor: ”Dacă...

În cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni președintele Klaus Iohannis a răspuns întrăbărilor adresate de jurnaliști

În Franța au fost închise peste 80 de şcoli

81 de şcoli au fost închise în Franţa, la doar cincisprezece zile de la începutul anului şcolar, în timp ce în...