16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalCiolacu despre moţiunea de cenzură: Aşteptăm motivarea CCR, apoi luăm o decizie

Ciolacu despre moţiunea de cenzură: Aşteptăm motivarea CCR, apoi luăm o decizie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că social-democraţii vor decide, după motivarea deciziei CCR, dacă vor merge mai departe cu moţiunea de cenzură pe care au depus-o în sesiune parlamentară extraordinară.

„Am citit comunicatul CCR, aşteptăm motivarea apoi, împreună cu colegii mei, vom lua o decizie politică privind oportunitatea continuării demersului (cu privire la moţiunea de cenzură depusă – n.r.). În schimb, am văzut din alocările din HG costul moţiunii de către o anumită formaţiune politică care a primit la această alocare suma de 130 de milioane de lei.

Pentru noi lucrurile încep să se limpezească din ce în ce mai mult. Vom vedea şi parlamentarii care nu au votat ce funcţii şi pe ce liste se vor regăsi. Categoric ale PNL. (…) Nu vreau să am o opinie până nu citesc motivarea şi nu am o discuţie cu colegii mei şi o negociere în Parlament cu celelalte forţe politice, să vedem, mai sunt alocări de sume, mai sunt parlamentari să se regăsească pe listele PNL. Este un joc politic deschis pe care eu, în acest moment, nu vreau să mă antepronunţ”, a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.

Curtea Constituţională a României a stabilit, marţi, că nu există conflict juridic între Guvern şi Parlament ca urmare a depunerii unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS