16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNational​Ciolacu: Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern din ultimii 30 de ani

​Ciolacu: Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern din ultimii 30 de ani

-

Parlamentarii Partidului Social Democrat au depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, a anunţat astăzi liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

„Astăzi am depus moţiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani”, a declarat liderul PSD.

Pentru a trece moțiunea sunt necesare 233 de voturi. Documentul este semnat de 205 parlamentari, însă Ciolacu susține că PSD va negocia cu „toate forțele responsabile” și că „e cazul ca USR să ne demonstreze dacă e la putere sau în opoziţie”.

„Azi am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România (…) Guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei (…). Au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia şi au prăbuşit nivelul de trai al românilor. Guvernarea PNL poate fi rezumată la o singură propoziţie – «Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată, belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor». Acesta este şi titlul moţiunii de cenzură (…) Aici în Parlament vom pune stop jafului și incompetenței acestui guvern”, a declarat Ciolacu luni seară, susținând că „este un act patriotic să votezi moțiunea”.

Potrivit documentului intitulat „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată”, reprezentanţii executivului au încălcat toate regulile impuse cetăţenilor în urma pandemiei cu noul coronavirus. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Laura Codruța Kovesi, inclusă într-un top al personalităților care...

Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, a fost inclusă...

ȘTIRI GdS