16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaLudovic Orban, atac la autorităţile din Republica Moldova

Ludovic Orban, atac la autorităţile din Republica Moldova

Ludovic Orban, atac la autorităţile din Republica Moldova. Prezent la Craiova, la staţia de exploatare teritorială Cârcea a conductei de gaze Craiova – Segarcea, premierul României a vorbit despre investițiile Guvernului în infrastructura energetică. El a avut un mesaj de transmis și autorităților din Republica Moldova.

Premierul Ludovic Orban a precizat că finalizarea tronsonului de gaze Craiova – Segarcea arată că „Guvernul acordă o prioritate absolută investiţiilor în infrastructura de transport, energetică, de sănătate şi comunicaţii, ca suport al dezvoltării economice a României“. Guvernul va lansa în această săptămână apelul de proiecte pentru programul de extindere a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale în localităţile din România care nu dispun de aceste utilităţi.

Bugetul programului este de peste un miliard de euro, însă în prima etapă vor fi alocate de la bugetul de stat 234 de milioane de euro, după cum a anunţat premierul României. Orban a pomenit şi de o „investiţie de suflet“, Ungheni – Chişinău, lansând totodată un atac la autorităţile din Republica Moldova.

Ludovic Orban, atac la autorităţile din Republica Moldova. Ce a spus premierul

„În următorii patru ani, investiţiile în dezvoltarea infrastructurii de transport a gazelor naturale din România vor depăşi 11 miliarde de lei. Ne dorim ca gazul românesc să ajungă în casele românilor. Să venim cu conducta, pentru ca oamenii să se «înţepe» la ea. Degeaba avem resurse de gaz, dacă nu le aducem şi în casele oamenilor.

Sunt investiţii importante, unele care au fost finalizate, cum este gazoductul Ungheni – Chişinău. Şi, cu acest prilej, atrag atenţia autorităţilor vremelnice din Republica Moldova să nu încerce să politizeze acest subiect. Este o investiţie făcută de statul român, prin intermediul unei companii a statului român. O investiţie care a fost finanţată de noi şi care urmăreşte să ofere locuitorilor Basarabiei o sursă alternativă de alimentare cu gaz natural”, a afirmat Ludovic Orban.

El a mai precizat că în acest an se va finaliza şi licitaţia pentru gazoductul dintre Podişor şi Tuzla. „Conducta Tuzla-Podișor va asigura conectarea la BRUA, la sistemul național și european de transport, a gazului natural care urmează să fie extras din Marea Neagră“, a spus premierul Orban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS