27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalIranul a emis un mandat de arestare pe numele lui Donald Trump și solicită sprijinul Interpolului

Iranul a emis un mandat de arestare pe numele lui Donald Trump și solicită sprijinul Interpolului

Iranul a emis un mandat de arestare pe numele președintelui american Donald Trump și a altor 35 de persoane suspectate că ar fi implicate în uciderea generalului Qassem Soleimani și a solicitat sprijinul Interpolului, a anunțat luni procurorul Ali Alqasimehr de la parchetul din Teheran, potrivit agenției Fars citată de Reuters.

Statele Unite l-au ucis pe Soleimani, comandantul Forțelor Quds ale Gardei Revoluționare, cu un atac cu dronă pe Aeroportul internațional din Bagdad în 3 ianuarie.

Washingtonul l-a acuzat pe acesta de organizarea atacurilor asupra forțelor americane din regiune de către militanți susținuți de regimul de la Teheran.

Procurorul Alqasimehr a declarat că mandatele de arestare privesc acuzații de crimă și terorism și că autoritățile iraniene au solicitat Interpolului să emită o „notificare roșie” pentru Trump și a celorlalte persoane pe care republica islamică le acuză că au făcut parte din planul de ucidere al lui Soleimani.

Acesta a mai afirmat că Iranul va continua demersurile și după ce Trump își va încheia președinția.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS