24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalFostul deputat şi fost viceprimar PNL al Capitalei, trimis în judecată de DNA

Fostul deputat şi fost viceprimar PNL al Capitalei, trimis în judecată de DNA

Cornel Pieptea, fost deputat liberal, fost viceprimar și consilier general al Capitalei, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, fiind acuzat de către DNA că a primit 80.000 de euro şi 150.000 de lei pentru interveni pe lângă colegii săi din CGMB pentru aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal de construire a unui supermarket şi a unui liceu privat în Capitală.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată alţi trei inculpaţi: administrator al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la trafic de influenţă; o persoană cu dublă cetăţenie – română şi turcă, la data faptei director general şi administrator al unei instituţii de învăţământ, pentru cumpărare de influenţă și o persoană cu dublă cetăţenie – română şi turcă, pentru complicitate la cumpărare de influenţă.

În acest caz a fost cercetată pentru complicitate la trafic de influenţă şi Manuela Violeta Popescu, fost consilier general în CGMB şi preşedinte al Comisiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului de pe lângă Primăria Capitalei, însă procurorii anticorupţie au dispus disjungerea cauzei.

Ce a făcut Cornel Pieptea, în calitate de consilier general în CGMB:

Potrivit DNA, în decembrie 2012, Cornel Pieptea, în calitate de consilier general în CGMB, ar fi cerut şi primit prin intermediul Violetei Popescu, de la administratorul unei societăţi comerciale, sumele de 15.000 euro (remişi în sediul CGMB) şi 150.000 lei, pentru a-şi exercita influenţa asupra consilierilor generali pentru aprobarea unui proiect de hotărâre privind un Plan de Urbanism Zonal (PUZ). Acesta viza construirea unui supermarket pe un teren situat în Bucureşti. Banii ar fi fost remişi în două tranşe, înainte şi după aprobarea hotărârii privind PUZ-ul respectiv (18 decembrie 2012).

În perioada iunie 2013 – februarie 2014, pentru un motiv asemănător şi tot prin intermediul Manuelei Popescu, Cornel Pieptea ar fi cerut şi primit suma de 65.000 euro de la directorul general al unei instituţii de învăţământ privat. De data aceasta, PUZ-ul respectiv viza edificarea unui liceu ce aparţinea instituţiei respective, pe un teren situat în Bucureşti. Banii ar fi fost remişi Manuelei Violeta Popescu prin intermediul mai multor persoane, conform DNA.


Procurorii au instituit sechestrul asigurător asupra mai multor bunuri imobile şi sume de bani ce aparţin unui număr de trei inculpaţi. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS