1.2 C
Craiova
joi, 30 noiembrie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaNationalDeputatul PNL Mihai Voicu, achitat definitiv în dosarul de corupție

Deputatul PNL Mihai Voicu, achitat definitiv în dosarul de corupție

Deputatul PNL Mihai Voicu a fost achitat, luni, definitiv în procesul de corupție în care în primă instanță fusese condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Voicu fusese acuzat de DNA că le-a impus membrilor de partid să plătească pentru campania electorală dacă voiau să candideze pe un loc eligibil.

Mihai Voicu a fost trimis în judecată, în decembrie 2017, de procurorii DNA, pentru că, în calitate de președinte al unei organizații județene de partid și vicepreședinte al aceleiași formațiuni politice la nivel național, beneficiind de ajutorul lui Mogoș Dan Lucian Ștefan (secretar general), și-ar fi folosit influența și autoritatea determinate de funcțiile deținute, pentru a impune membrilor Biroului permanent teritorial criterii nestatutare, în sensul că membrii de partid, pentru a putea candida de pe un loc eligibil, să sprijine financiar campania electorală prin plata unor contribuții individuale.


„Concret, „donațiile” respective condiționau candidaturile pe un loc eligibil pe listele de vot la alegerile locale 2012 ori parlamentare din toamna anului 2012 sau susținerea politică pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o instituție publică. Procedând în această manieră, 20 de membri ai organizației de partid au fost determinați să remită diverse sume de bani (între 5.000 – 20.000 lei) în valoare totală de 290.450 lei. Din această sumă de bani, inculpatul Enea Constantin Cosmin a primit 156.680 lei pentru a fi folosiți la achiziționarea de materiale promoționale ce urmau a fi folosite în campania electorală din vara anului 2012. Din această sumă, în realitate au fost folosiți în scopul menționat mai sus doar 24.873 lei, restul fiind însușiți de inculpatul Enea Constantin Cosmin prin intermediul SC Coliseum SA.”, preciza DNA la acel moment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS