21.6 C
Craiova
marți, 7 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Ministru demis după achiziția de acadele de 2 milioane de dolari

Ministru demis după achiziția de acadele de 2 milioane de dolari

Ministrul Educației din Madagascar a fost demis din cauza deciziei sale de a achiziționa acadele în valoare de 2 milioane de dolari, transmite BBC News, conform Hotnews.

Rijasoa Andriamanana anunțase că elevii vor primi câte trei acadele fiecare pentru a-i ”îndulci” astfel după un remediu netestat contra coronavirusului promovat de președinte. Este vorba despre o bătutură pe bază de plante, cu un gust foarte amar.

Planul său a fost însă anulat după obiecțiile exprimate de președintele țării, Andry Rajoelina. Acesta promovează o băutură tonică făcută din artemisia, un fel de pelin negru, pe post de tratament anti-Covid.

De altfel, în ciuda avertismentelor lansate de Organizația Mondială a Sănătății, mai multe țări africane continuă să importe băuturi organice anti-Covid considerând că acestea ajută la combaterea Covid-19. OMS a transmis că nu există niciun fel de dovezi științifice în acest sens.

Specialiștii și-au exprimat îndoielile

Și Academia Națională de Medicină din Madagascar și-a exprimat îndoiala cu privire la eficiența administrării acestei băuturi pe bază de artemisia, afirmând că, dimpotrivă, ar putea avea efecte negative asupra sănătății oamenilor.

Președintele Rajoelina a respins aceste critici, declarând că ele arată atitudinea condescendentă a Occidentului față de Africa. „Dacă ar fi fost o țară europeană care ar fi descoperit acest remediu, ar exista atâtea îndoieli? Nu prea cred”, a comentat președintele pentru postul France 24.

Aproape 1.000 de cazuri de infecții cu coronavirus au fost confirmate în această țară și 7 decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tu ai canalizare pe strada ta?

Mai mult de un sfert din străzile...

ȘTIRI GdS

38 de angajați de la Spitalul Județean Galați, confirmați...

În Spitalul Judeţean de Urgență Galați, unde a fost declarat un focar de coronavirus, 38 de angajați sunt confirmați. Patru secții au...

Brazilia: Preşedintele Bolsonaro, simptome de COVID-19

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunţat, luni, că prezintă unele simptome de infecție cu noul coronavirus, fiind supus unui test ale cărui...

Fără izolare sau carantină pentru mai multe țări UE

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat luni Hotărârea nr.34 privind stabilirea listei țărilor membre UE și ale Spațiului Economic European,...

SUA, 3 milioane de îmbolnăviri de COVID-19

Statele Unite au atins, marţi, pragul de 3 milioane de îmbolnăviri de COVID-19, potrivit cifrelor prezentate de worldmeters.info citat de Mediafax.

Tu ai canalizare pe strada ta?

Mai mult de un sfert din străzile Craiovei nu au canalizare. Posibilitatea ca acestea să beneficieze de o rețea de canal sunt...

Tel Drum repară, în sfârşit, gurile de canal de...

Gurile de canal de pe strada Râului din Craiova au intrat, în sfârşit, în reparaţii.