6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistru demis după achiziția de acadele de 2 milioane de dolari

Ministru demis după achiziția de acadele de 2 milioane de dolari

Ministrul Educației din Madagascar a fost demis din cauza deciziei sale de a achiziționa acadele în valoare de 2 milioane de dolari, transmite BBC News, conform Hotnews.

Rijasoa Andriamanana anunțase că elevii vor primi câte trei acadele fiecare pentru a-i ”îndulci” astfel după un remediu netestat contra coronavirusului promovat de președinte. Este vorba despre o bătutură pe bază de plante, cu un gust foarte amar.

Planul său a fost însă anulat după obiecțiile exprimate de președintele țării, Andry Rajoelina. Acesta promovează o băutură tonică făcută din artemisia, un fel de pelin negru, pe post de tratament anti-Covid.

De altfel, în ciuda avertismentelor lansate de Organizația Mondială a Sănătății, mai multe țări africane continuă să importe băuturi organice anti-Covid considerând că acestea ajută la combaterea Covid-19. OMS a transmis că nu există niciun fel de dovezi științifice în acest sens.

Specialiștii și-au exprimat îndoielile

Și Academia Națională de Medicină din Madagascar și-a exprimat îndoiala cu privire la eficiența administrării acestei băuturi pe bază de artemisia, afirmând că, dimpotrivă, ar putea avea efecte negative asupra sănătății oamenilor.

Președintele Rajoelina a respins aceste critici, declarând că ele arată atitudinea condescendentă a Occidentului față de Africa. „Dacă ar fi fost o țară europeană care ar fi descoperit acest remediu, ar exista atâtea îndoieli? Nu prea cred”, a comentat președintele pentru postul France 24.

Aproape 1.000 de cazuri de infecții cu coronavirus au fost confirmate în această țară și 7 decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS