18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalTrump intenționează să folosească forțele militare active pentru a face față protestelor

Trump intenționează să folosească forțele militare active pentru a face față protestelor

-

Președintele Donald Trump a promis că va mobiliza activele militare active pentru a face față protestelor naționale în creștere, cu sau fără acordul oficialilor locali, potrivit militarytimes.

„Astăzi am recomandat cu tărie tuturor guvernatorilor să implementeze Garda Națională într-un număr suficient pentru a domina străzile”, a declarat Trump într-o adresă națională din Grădina Trandafirilor de la Casa Albă. „Primarii și guvernanții trebuie să stabilească o prezență copleșitoare a forțelor de ordine până la stingerea violenței.

„Dacă un oraș sau stat refuză să ia măsurile necesare pentru apărarea vieții și a proprietăților rezidenților lor, atunci voi implementa armata Statelor Unite și voi rezolva rapid problema pentru aceștia”, a mai declarat acesta.

Liderul de la Casa Albă a declarat că tulburările din capitala federală sunt „o ruşine”.

Apelând la guvernatori ca să acţioneze rapid şi ferm pentru a „domina străzile” şi a întrerupe spirala violenţelor, preşedintele american a lansat următorul avertisment: „Dacă un oraş sau un stat refuză să ia deciziile necesare pentru a apăra viaţa şi proprietatea locuitorilor săi, voi desfăşura armata americană pentru a rezolva rapid problema în locul lor”, Trump denunţând, în context, acte de „terorism intern”.

În timp ce preşedintele făcea declaraţii în grădina Casei Albe, care avea aerul unei tabere fortificate, poliţia trăgea cu gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii adunaţi în faţa complexului prezidenţial. Obiectivul poliţiştilor era acela de a elibera spaţiul ce duce spre Biserica Sfântul Ioan, o clădire emblematică din apropiere degradată duminică seara şi unde preşedintele american s-a deplasat pe jos, înconjurat de membri ai cabinetului său, pentru a face o poză cu o Biblie în mână.

Zeci sau chiar sute de mii de americanii au demonstrat sâmbătă şi duminică împotriva brutalităţii poliţiştilor, a rasismului şi a inegalităţii sociale, exacerbate de criza COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:15:59

Costel Gîlcă și Alex Crețu au prefațat meciul Farul...

Farul Constanța și Universitatea Craiova se întâlnesc luni, de...

ȘTIRI GdS