17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalMinistrul Justiției a împuternicit un nou șef la Administrația Națională a Penitenciarelor

Ministrul Justiției a împuternicit un nou șef la Administrația Națională a Penitenciarelor

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a semnat, luni, ordinul prin care a dispus încetarea împuternicirii comisarului șef Cristian Pleșa de la Adminsitrația Națională a Penitenciarelor și numirea. În locul acestuia a fost împuternicit comisarului șef Tiberiu F. Ungureanu, pentru o perioadă de un an.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Justiţiei, ministrul Cătălin Predoiu a semnat ordinul ministerial prin care a dispus încetarea împuternicirii comisarului-şef de poliţie penitenciară Cristian Pleşă în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi împuternicirea în funcție, începând de marți, a comisarului-şef de poliţie penitenciară Tiberiu F. Ungureanu.

Ungureanu este împuternicit în funcție pentru o perioadă de un an.

„Provocările aflate în fața Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sunt foarte mari din perspectiva reducerii supra-aglomerării şi a condiţiilor de detenţie, respectării drepturilor omului şi securităţii cetăţenilor, inclusiv din perspectiva problematicii condamnărilor suferite de România la CEDO din cauzele indicate mai sus. Acest context reclamă un management energic, profesionist şi orientat pe rezultate, în condiţii de stres financiar şi instituţional, în condiţiile unei presiuni de timp care ţine de aşteptările cetăţenilor”, a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Tiberiu F. Ungureanu a fost până în prezent director la Penitenciarul Mărgineni, județul Dâmbovița.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS