8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalAdrian Zuckerman, noul ambasador al SUA în România

Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA în România

Senatul american l-a confirmat pe Adrian Zuckerman în funcţia de ambasador în România. Conform site-ului Senatului Statelor Unite, votul pentru numirea lui Zuckerman a fost 65 – 30, toate voturile împotrivă aparţinând democraţilor.

La audierile din Comitetul de relaţii externe al Senatului, Adrian Zuckerman a spus că România trebuie să continue lupta anticorupţie, care, alături de independenţa justiţiei, este vitală pentru prosperitatea şi securitatea pe termen lung, potrivit realitatea.net.
„România trebuie să continue să lupte împotriva corupţiei, să creeze un climat favorabil investiţiilor. De asemenea, trebuie să investească în infrastructură, sănătate şi educaţie şi să întărească administraţia publică. (…) Dacă voi fi confimat în funcţie, voi sprijini eforturile anticorupţie din România. Lupta anticorupţie şi independenţa sistemului judiciar sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea României pe termen lung“, a declarat Zuckerman la audieri.

Adrian Zuckerman a spus că scrie şi vorbeşte fluent româneşte

Adrian Zuckerman a povestit despre momentul plecării sale din România. A spus că scrie şi vorbeşte fluent româneşte, iar despre momentul 22 decembrie 1989 a afirmat că este o zi pe care şi-a dorit-o, dar pe care nu credea să o trăiască
Zuckerman este un avocat admis în Baroul din New York în 1984 şi este partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Anterior, Zuckerman a fost copreşedinte pentru proprietăţi imobiliare şi servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost preşedinte pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. De asemenea, el a deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board – New York. Activ în ceea ce priveşte iniţiativele filantropice şi educaţionale, Zuckerman este membru în board-ul Kids Corp. şi în board-ul absolvenţilor Facultăţii de Drept din New York. Potrivit Casei Albe, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română. El are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în drept este obţinută la New York Law School (1983).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS