10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalAvocatul Poporului a atacat la CCR OUG persoanelor cu handicap

Avocatul Poporului a atacat la CCR OUG persoanelor cu handicap

Avocatul Poporului a sesizat CCR cu privire la OUG de modificare a Legii privind protecţia drepturilor persoanelor cu handicap. Instituţia susţine că modificările aduse afectează drepturile persoanelor cu handicap, existând o creştere a riscului de excluziune socială a acestei categorii, scrie MEDIAFAX.

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate referitoare la art. I pct. 4 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Prevederile legale criticate modifică art. 81 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 448/2006, republicată, în sensul eliminării unităţilor protejate fără personalitate juridică cu gestiune proprie, sub formă de secţii, ateliere sau alte structuri din cadrul operatorilor economici, al organizaţiilor neguvernamentale, precum şi cele organizate de persoana cu handicap autorizată, în condiţiile legii, să desfăşoare activităţi economice independente, transmite CCR.

Instituţia susţine că modificările aduse prin OUG afectează drepturile persoanelor cu handicap, fiind crescut riscul de excluziune socială pentru această categorie.

Vezi articolul integral AICI

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS