1 C
Craiova
duminică, 5 decembrie, 2021
Știri de ultima orăPoliticaNationalPuţini români înregistraţi pe portalul votstrainatate.ro

Puţini români înregistraţi pe portalul votstrainatate.ro

Autoritatea Electorală Permanentă a transmis că în 33 de zile numărul românilor înregistraţi pe portalul votstrainatate.ro este „dezamăgitor de mic”. În această perioadă s-au înregistrat 13.800 de alegători pentru vot la secţia de votare şi 14.401 pentru votul prin corespondenţă.

Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, face un apel către toţi cetăţenii care se află în străinătate cu documente legale de şedere să se înregistreze pentru ca autorităţile române să înfiinţeze secţii de votare conform numărului de înregistrări, şi nu pe baza unor informaţii vehiculate în spaţiul public referitoare la numărul de cetăţeni care s-ar afla într-o localitate sau stat.

„Dacă la scrutinul din 26 mai au fost organizate în străinătate 441 de secţii de votare şi au votat aproape 400.000 de cetăţeni, acum estimările MAE arată că trebuie înfiinţate nu mai puţin de 900 de secţii de votare, estimări care nu au în spate o evidenţă clară a intenţiei de vot la alegerile prezidenţiale din anul 2019, respectiv în datele de 8, 9, 10 noiembrie şi 22, 23, 24 noiembrie 2019”, afirmă preşedintele AEP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS