17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalCSM: Nu acceptăm ordine de la un preşedinte aflat în campanie

CSM: Nu acceptăm ordine de la un preşedinte aflat în campanie

Secția pentru Judecători a CSM continuă atacurile la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care îl acuză că dă „ordine” „în termeni categorici” și că „dorește să atragă justiția în bătălia politică”, scrie HotNews.

Transmiterea de către președintele României Klaus Iohannis, în termeni categorici, a unor directive către Secția pentru judecători, despre cum trebuie să interpreteze și să aplice normele privind statutul judecătorilor este inacceptabilă. Secția pentru judecători nu acceptă ordine de la nicio altă putere în stat, cu atât mai mult de la un președinte aflat în campanie, care dorește să atragă justiția în bătălia politică, afirmă Secția pentru Judecători, condusă de Lia Savonea.

În urmă cu o zi, Secția pentru Judecători a CSM a afirmat că că motivarea prezentată de către președinte pentru justificarea respingerii propunerii în funcția de ministru al justiției a Danei Gîrbovan, prin referiri nejustificate și nedovedite cu privire la independența și probitatea sa profesională, reprezintă o încălcare gravă a independenței și prestigiului justiției.

Veyi articolul integral AICI

Raluca-Maria Nedelea

SursaHotNews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS