-0.1 C
Craiova
joi, 9 decembrie, 2021
Știri de ultima orăPoliticaNationalViorica Dăncilă nu renunță la candidatura pentru Cotroceni

Viorica Dăncilă nu renunță la candidatura pentru Cotroceni

Premierul Viorica Dăncilă nu renunță la candidatura sa la prezidențiale, consfințită la Congresul Extraordinar PSD de săptămâna trecută.

După retragerea ALDE din Guvern, Dăncilă a repetat – într-o vizită la Pitești – că Executivul va merge în Parlament pentru a cere un vot de încredere.
PSD nu ia în calcul ieșirea de la guvernare, iar cea mai bună armă este negocierea, a mai spus premierul.

„Indiferent dacă opoziţia depune sau nu moţiune de cenzură, noi trebuie să venim pentru un vot de încredere în Parlament, pentru că avem portofolii în care nu avem miniştri, în care interimatul a expirat, deci trebuie să intrăm în normalitate. Eu n-aş fi aşa de sigură că ne lipsesc 29 de voturi, eu vreau să văd ce se va întîmpla cînd mergem în Parlament.
În politică totul este posibil. Și cea mai bună armă politică e negocierea. O să negociem astfel încît să mergem mai departe.
Dacă nu vom primi votul de încredere, Guvernul rămîne la forma iniţială şi venim cu o altă formulă”, a afirmat premierul.

Întrebată dacă Pro România, formațiunea fostului premier Victor Ponta, va fi un partener de negociere, Viorica Dăncilă a spus: „Nu, exclus!”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Fonduri nerambursabile de peste un miliard de euro în...

Decembrie 2021 Oltenia face pași decisivi spre dezvoltare, promovarea valorilor...

ȘTIRI GdS