Acasă Eveniment Congresul PSD. Viorica Dăncilă este, oficial, candidatul partidului la prezidenţiale

Congresul PSD. Viorica Dăncilă este, oficial, candidatul partidului la prezidenţiale

-

Congresul PSD privind lansarea oficială a candidaturii Viorică Dăncilă la prezidenţiale este în plină desfăşurare.

Social-democraţii s-au reunit, sâmbătă, începând cu ora 11.00, la Parlament, la Congresul care marchează lansarea candidaturii liderului PSD, Viorica Dăncilă, pentru funcţia de preşedinte al României.

La eveniment participă şi preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Sergei Stanishev. Acesta a şi susţinut un discurs de susţinere a candidatei PSD la prezidenţiale. În plus, Stanişev a anunţat dezgheţarea relaţiilor dintre PES şi PSD, tomai „datorită Vioricăi Dăncilă“.

El a mai afirmat că socialiştii europeni o sprijină pe Dăncilă şi au încredere în angajamentul şi activitatea sa ca lider şi ca premier. În discursul său, Sergei Stanishev a lăudat PSD „pentru că a mărit salariile şi pensiile românilor“.

La începutul evenimentului au rulat mesaje de laudă pentru Viorica Dăncilă din partea premierului Albaniei şi al Macedoniei. Dăncilă a intrat în sala Parlamentului pe melodia „Eye of the tiger”, din filmul Rocky 3, cântată de Survivor.

Evenimentul a început cu intonarea live a imnului naţional de către o cântăreaţă îmbrăcată în port naţional. De la Congresul PSD a lipsit Ilie Năstase. Şi Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, este absent de la evenimentul social-democraţilor. El ar fi dorit să fie candidatul alianţei PSD – ALDE la alegerile prezidenţiale.

Congresul PSD a desemnat-o oficial pe Dăncilă drept candidatul partidului la prezidenţiale

În jurul orei 12.30, Congresul PSD a desemnat-o oficial pe Viorica Dăncilă drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Social-democraţii au validat-o pe 23 iulie, în şedinţa Comitetului Executiv, pe Viorica Dăncilă drept candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Împotriva acestei decizii au votat atunci doar liderul PSD Olt Paul Stănescu şi liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu.

În cursa internă a PSD prentru alegerile prezidenţiale au mai fost Eugen Teodorovici, Mihai Fifor şi Gabriela Firea. Ei s-au retras însă înainte de CEx-ul de pe 23 iulie.

Fostul premier Victor Ponta nu a luat parte la eveniment. El a publicat însă pe Facebook discursul pe care îl avea pregătit pentru Congresul PSD, la care nu a mai mers din cauza tensiunilor apărute.

Ponta le-a propus social-democraţilor un nou guvern alături de Pro România şi critică alegerea PSD pentru prezidenţiale.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.