10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaDăncilă, întrebată despre controversele legate de propunerea judecătoarei Gârbovan la Justiţie: „Haideți să avem o gândire pozitivă!“

Dăncilă, întrebată despre controversele legate de propunerea judecătoarei Gârbovan la Justiţie: „Haideți să avem o gândire pozitivă!“

Premierul Viorica Dăncilă le-a cerut ziariștilor „o gândire pozitivă” în ceea ce privește nominalizarea judecătoarei Dana Gârbovan pentru conducerea Ministerului Justiției și și-a exprimat speranța că președintele Klaus Iohannis nu va respinge această propunere, deși a recunoscut că nu s-a consultat cu șeful statului pe acest subiect.

O ziaristă a întrebat-o pe Dăncilă de ce s-a decis nominalizarea Danei Gârbovan, invocând speculațiile că ar fi o apropiată a lui Florin Iordache și a susținut public o serie de modificări controversate la legile Justiției.

„De ce în momentul în care se face o nominalizare încercăm imediat să aducem o parte negativă pentru acea persoană? Haideți să avem o gândire pozitivă și să vedem și lucrurile bune”, a răspuns primul ministru.

Dăncilă speră ca Iohannis să o accept pe Gârbovan

Întrebată dacă se așteaptă ca președintele Iohannis să valideze nominalizarea, Viorica Dăncilă a răspuns: „Cred … sper, nu știu ce va face, sper ca președintele să accepte nominalizarea Danei Gârbovan, nu văd ce motiv profesional să găsești ca să respingi o asemenea propunere”.

Premierul a precizat că nu s-a consultat cu Iohannis înainte de această nominalizare, dar îl va suna pe președinte luni, pentru a-l anunța că va trimite nominalizările la Palatul Cotroceni.

Dăncilă şi consensul

Viorica Dăncilă a susținut că nu are nimic să-i reproșeze Anei Birchall, dar și-a dorit la conducerea ministerului Justiției „pe cineva din rândul magistraților, care nu e înregimentat politic pentru a avea certitudinea că există o bună conlucrare” pentru a se putea „obține consens pe toate deciziile referitoare la Justiție”.

„Vreau ca la Ministerul Justiției să fie cineva care cunoaște foarte bine modul în care lucrează magistrații, cineva independent și nu am vrut ca să mai fie cineva înregimentat politic”, a continuat Dăncilă, înainte de a susține că activitatea Danei Gârbovan este una „foarte apreciată de către toți magistrații”.

Reamintim că mai multe voci importante din rândul magistraților au reproșat lipsa de reprezentativitate a ONG-ului pe care îl conduce Dana Gârbovan dar și pozițiile publice în favoarea unei serii de modificări controversate la legile Justiției.

Viorica Dăncilă a negat vreo legătură între schimbarea ministrului Justiției și solicitările de desființare a Secției Speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS