Acasă Politica International Rusia acuză SUA că a provocat tensiuni cu testarea rachetelor

Rusia acuză SUA că a provocat tensiuni cu testarea rachetelor

-

Rusia a acuzat marți Statele Unite că a provocat tensiuni militare prin testarea unei rachete de croazieră lansate la sol, dar a spus că nu va fi atrasă într-o cursă armamentară, a informat Reuters.com

Pentagonul a declarat luni că a testat o rachetă de croazieră configurată convențional care și-a atins ținta după mai mult de 500 km de zbor,. Aceasta este prima sa astfel de operațiune de la căderea unui pact nuclear din perioada Războiului Rece.

Statele Unite s-au retras în mod oficial din Tratatul privind forțele nucleare intermediare (INF) cu Rusia la 2 august, după ce a acuzat Moscova că a încălcat pactul, acuzație respinsă de Kremlin.

Rusia: Testul este interzis, conform tratatului

Testul de rachete din SUA ar fi fost interzis în temeiul tratatului.

Toate acestea provoacă un regret de semnare a tratatului. Statele Unite au urmat cursul tensiunilor militare.  Nu ne vom permite să fim atrași într-o cursă armamentară costisitoare . Dar nici nu vom ceda provocărilor , a declarat ministrul adjunct rus de externe, Serghei Ryabkov.

INF a interzis rachetele terestre cu o distanță cuprinsă între 500-500.500 km. Prin urmare, se poate reduce capacitatea ambelor țări de a lansa o grevă nucleară la scurt timp.

Ryabkov a spus că, în ciuda testului, Rusia nu a planificat să implementeze noi rachete.

Aurelian Marian Soare

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.