16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalRusia acuză SUA că a provocat tensiuni cu testarea rachetelor

Rusia acuză SUA că a provocat tensiuni cu testarea rachetelor

Rusia a acuzat marți Statele Unite că a provocat tensiuni militare prin testarea unei rachete de croazieră lansate la sol, dar a spus că nu va fi atrasă într-o cursă armamentară, a informat Reuters.com

Pentagonul a declarat luni că a testat o rachetă de croazieră configurată convențional care și-a atins ținta după mai mult de 500 km de zbor,. Aceasta este prima sa astfel de operațiune de la căderea unui pact nuclear din perioada Războiului Rece.

Statele Unite s-au retras în mod oficial din Tratatul privind forțele nucleare intermediare (INF) cu Rusia la 2 august, după ce a acuzat Moscova că a încălcat pactul, acuzație respinsă de Kremlin.

Rusia: Testul este interzis, conform tratatului

Testul de rachete din SUA ar fi fost interzis în temeiul tratatului.

Toate acestea provoacă un regret de semnare a tratatului. Statele Unite au urmat cursul tensiunilor militare.  Nu ne vom permite să fim atrași într-o cursă armamentară costisitoare . Dar nici nu vom ceda provocărilor , a declarat ministrul adjunct rus de externe, Serghei Ryabkov.

INF a interzis rachetele terestre cu o distanță cuprinsă între 500-500.500 km. Prin urmare, se poate reduce capacitatea ambelor țări de a lansa o grevă nucleară la scurt timp.

Ryabkov a spus că, în ciuda testului, Rusia nu a planificat să implementeze noi rachete.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS