29.5 C
Craiova
luni, 8 august, 2022
Știri de ultima orăSanatatePacienții care s-au infectat cu tulpină Omicron NU au dezvoltat forme severe

Pacienții care s-au infectat cu tulpină Omicron NU au dezvoltat forme severe

Pacienții din Africa de Sud care au contractat tulpina Omicron de coronavirus nu au dezvoltat forme grave ale bolii, a declarat pentru BBC medicul Angelique Coetzee, care conduce Asociaţia Medicală din Africa de Sud (SAMA), relatează Agerpres.

Până acum, cazurile depistate în Africa de Sud nu sunt grave, a afirmat Angelique Coetzee, potrivit Hotnews.

„Cei mai mulţi pacienţi se plâng de dureri în corp şi de oboseală“

Cu toate acestea, cercetările privind noua variantă de coronavirus, detectată pentru prima dată în Africa de Sud, sunt încă într-un stadiu foarte incipient, a mai spus ea. Aceasta a adăugat că doar 24% din populaţia ţării este complet vaccinată.

„Cei mai mulţi pacienţi se plâng de dureri în corp şi de oboseală. Este vorba despre oboseală extremă. Acest lucru se întâmplă la persoane tinere, nu la persoanele în vârstă”, a mai spus ea.

Aceştia au fost pacienţi care nu au fost internaţi direct în spital, a precizat Coetzee. Cu toate acestea, medicul sud-african şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu efectele pe care noua variantă ar putea să le aibă asupra persoanelor în vârstă cu afecţiuni preexistente, precum boli de inimă sau diabetul.

Coetzee a fost primul medic sud-african care a alertat autorităţile

Simptomele noii variante de COVID-19 sunt neobişnuite, însă uşoare, a mai spus Coetzee. Ea a mai adăugat că a fost prima care a alertat cu privire la posibilitatea unei noi variante. Asta după ce la cabinetul ei din Pretoria s-au prezentat, la începutul lunii noiembrie, pacienţi cu simptome neobişnuite de coronavirus. Aceștia s-au plâns de oboseală severă.

Coetzee a fost primul medic sud-african care a alertat autorităţile în legătură cu pacienţi care au contractat o nouă variantă de COVID-19, pe 18 noiembrie.

Varianta Omicron a fost clasificată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept o „variantă îngrijorătoare”, care are un potenţial de reinfectare mai mare decât al celorlalte variante.

Citește și: Un indian a construit o replică mai mică a Taj Mahal din dragoste pentru soţia sa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS