26.8 C
Craiova
luni, 8 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateUn indian a construit o replică mai mică a Taj Mahal din dragoste pentru soţia sa

Un indian a construit o replică mai mică a Taj Mahal din dragoste pentru soţia sa

O replică a Taj Mahal, simbol universal al dragostei eterne, a fost ridicată de un indian la Burhanpur, în centrul Indiei. În acest fel, bărbatul a vrut să îşi exprime dragostea pentru soţie.         De asemenea, el a droit să transmit un mesaj de pace.

„Dorim să transmitem un mesaj de pace şi de armonie religioasă”, a declarat omul de afaceri Anand Prakash Chouksey. „Există multă ură în jurul nostru”. Dar „dragostea rezolvă toate problemele vieţii.Taj Mahal este un simbol al acesteia”, a continuat el, scrie Le Figaro, citat de G4Media.

Taj Mahal, capodoperă a artei indo-islamice, principala atracţie turistică din ţară, a fost ridicat la Agra, în secolul al XVII-lea. A fost iniţiativa împăratului mogul Shah Jahan pentru a perpetua amintirea soţiei sale decedate Mumtaz.

„Soţia mea a cerut doar o sală de meditaţie“

În schimb, soţia lui Anand Prakash Chouksey trăieşte şi a putut să aibă o părere despre palat. Acesta este mai mic cu o treime faţă de monumentul indian situat la 800 de kilometri distanţă de acesta.

„Soţia mea a cerut doar o sală de meditaţie. Este o femeie pioasă”, a mărturisit el. „După spusele ei, domul aduce o atmosferă diferită şi multă energie pozitivă”, a adăugat Chouksey.

Trei ani de lucrări

Reproducerea sa a avut nevoie de trei ani de lucrări, adică cu 16 ani mai puţin faţă de mausoleul care l-a inspirat. Potrivit soţiei, această fantezie sentimentală l-ar fi costat pe omul de afaceri mai mult de 15 milioane de rupii (180.000 de euro).

„Am folosit marmură Makrana pentru a construi clădirea”, adică „acelaşi material în care a fost proiectat Taj Mahal”, a spus Anand Prakash Chouskey. Acesta plănuieşte să ridice steagul indian în partea de sus a cupolei principale.

Oraşul vechi Burhanpur adăposteşte rămăşiţele palatului în care locuiau membrii familiei imperiale şi magnificul său hamam destinat lui Mumtaz pe care împăratul Mughal îl construise pentru ca ea să se poată relaxa acolo în stil.

Citește și: Doi bărbaţi cu cetăţenie româno-ucraineană, arestaţi pentru traffic de migranţi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS