11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj102 profesori doljeni au promovat examenul de definitivat

102 profesori doljeni au promovat examenul de definitivat

Ministerul Educației a publicat miercuri, 28 iulie, rezultatele înregistrate de candidații care au susţinut examenul de definitivat, sesiunea 2021.

Procentul de promovare din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, este de 77.86 % în județul Dolj.

Au fost declarați promovați la examenul de definitivat, înainte de înregistrarea și soluționarea contestațiilor, 102 de candidați cu medii între 8 și 10.  Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8. Aceasta este calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale. Aceasta trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului. La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 135 de candidați. Dintre aceștia, patru candidați s-au retras.

Doi candidaţi au obţinut nota 10

Astfel, din totalul celor 131 de candidaţi cu lucrări evaluate, 59 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceștia, doi candidaţi au fost notați cu 10 (învățământ preșcolar). Totodată, 26 candidați au primit note între 9,00 și 9.99. De asemenea, 63 de candidați au avut note între 5 și 7,99.
Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Acesta este, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

În anul precedent, procentul de promovare la examenul de definitivat a fost puţin mai mare în Dolj. Potrivit datelor centralizate de ISJ Dolj, procentul de promovare din 2020 a fost de 78,86%. Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 97 de candidați cu medii între 8 și 9.93.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS