19.5 C
Craiova
joi, 18 august, 2022
Știri de ultima orăLocalGorj: Amenzi de 100.000 de lei aplicate de ITM angajatorilor care nu au respectat drepturile salariaților

Gorj: Amenzi de 100.000 de lei aplicate de ITM angajatorilor care nu au respectat drepturile salariaților

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în ultima săptămână 34 de controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.

Au fost aplicate 25 de sancțiuni, din care 23 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 99.500 de lei și 2 avertismente.

Totodată, au fost dispuse 92 de măsuri obligatorii de remediere a deficiențelor, neîndeplinirea sau îndeplinirea parţială de către entitatea controlată a măsurilor dispuse de inspectorii de muncă, la termenele stabilite de aceștia, putând atrage noi sancțiuni cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Cele mai frecvente încălcări ale legislației muncii depistate în timpul controalelor sunt: lipsa echipamentelor de protecție individuală sau neconformitatea acestora, neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă.

„Inspectorii de muncă din cadrul instituției noastre au verificat respectarea prevederilor Legii numărul 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, în vederea asigurării unui mediu de muncă sigur pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS