24 C
Craiova
marți, 9 august, 2022
Știri de ultima orăTrei răniţi şi zeci de case avariate de un cutremur în Grecia

Trei răniţi şi zeci de case avariate de un cutremur în Grecia

Un cutremurul cu magnitudinea 6 grade pe scara Richter, care s-a produs miercuri în centrul Greciei, a provocat rănirea a cel puţin trei persoane şi prăbuşirea mai multor case, fiind resimţit inclusiv în ţările vecine, fără să fie raportate decese, informează agerpres.

Trei persoane au fost rănite, dintre care una grav, în urma căderilor de cărămizi şi prăbuşirii unor acoperişuri, în timp ce alte şase au fost scoase de sub dărâmături.

În localităţile Mesochori, cu o populaţie de 551 de locuitori, şi Damasi Tyrnavou, cu 1.380 de locuitori, care s-au aflat în epicentrul seismului, 30 de case au suferit pagube. Autorităţile au precizat că biserica Agios Dimitrios din localitatea Mesochori a fost distrusă.

În acelaşi timp, alunecări de teren s-au produs în Kastraki, Kalampaka şi pe drumul naţional care leagă localităţile Elassona şi Larissa. Unda de şoc a avariat şi podul Damasiou, care a fost închis de poliţie.

Cutremurul, simţit şi în Macedonia de Nord, Kosovo şi Muntenegru

Potrivit Institutului de Geodinamică din Atena, epicentrul seismului produs la ora locală 12.16 s-a situat la 16 kilometri sud de localitatea Elassona, în districtul Larissa, la o adâncime de 8,5 de kilometri. Cutremurul a durat 15 secunde.

Câteva minute mai târziu, s-au produs mai multe replici cu magnitudini cuprinse între 4,2 şi 5,1 pe Richter.

Străzile şi pieţele din Larissa, Trikala şi Karditsa s-au umplut de oameni, după ce autorităţile au cerut locuitorilor să nu intre în clădiri timp de câteva ore din cauza posibilelor replici. Drept urmare, s-au format numeroase ambuteiaje pe principalele artere publice din aceste oraşe, care au şi un indice ridicat de cazuri de COVID-19.

Cutremurul a fost resimţit cu putere şi în capitala ţării, Atena, situată la circa 400 de kilometri sud de epicentru, şi în mai multe ţări vecine precum Macedonia de Nord, Kosovo şi Muntenegru, aflate la distanţă de sute de kilometri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS