16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranța: Focar de coronavirus într-o stațiune pentru nudiști

Franța: Focar de coronavirus într-o stațiune pentru nudiști

Autoritățile din Franța au avertizat despre existența unui focar „foarte îngrijorător” de infectare cu coronavirus într-o faimoasă stațiune nudistă din sudul țării.

Potrivit Daily Mail, cel puțin 95 de persoane din stațiunea Cap d’Agde, aflată la 30 de mile sud de Montpellier, au fost testate pozitiv cu COVID-19 până acum, urmând ca săptămâna aceasta să ajungă și celelalte rezultate.

Aceste cifre se adaugă la cele aproximativ 50 de persoane care au raportat deja că au fost bolnave după ce s-au întors acasă din satul de vacanță Cap d’Agde.

Oficialii din domeniul sănătății au avertizat vizitatorii din această stațiune de nudiști – care este populară și în rândul swingerilor – că trebuie să respecte toate măsurile de distanțare socială și să poarte măști.

În Franța, măștile trebuie purtate în toate spațiile închise începând cu 20 iulie, cu mici excepții. Stațiunea nudistă conține mai multe zone cu spații închise, inclusiv magazine, bănci, restaurante, baruri și cluburi.

Medicii au efectuat 194 de teste pe vizitatorii care s-au oferit voluntari în această stațiune săptămâna trecută, cu 38 de reveniri pozitive, a spus serviciul regional de sănătate. Alte 244 de teste au fost, apoi, efectuate miercuri, 57 fiind pozitive.

Rata de infectare de patru ori mai mare în stațiune

Un purtător de cuvânt al autorității pentru sănătate a declarat că rata infecției în stațiunea nudistă este de patru ori mai mare decât satul din apropiere. Focarul a fost anunțat în condițiile în care, duminică, 23 august, Franța a raportat aproape 4.900 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră din luna mai și până acum.

Ministrul Sănătății, Olivier Veran, a avertizat că situația este riscantă și a spus că infecțiile se produc în special la tinerii cu vârste între 20 și 40 de ani, la petreceri. De asemenea, cazurile în rândul persoanelor în vârstă au început să crească, a spus Veran, care a exclus o închidere totală în Franța.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS