9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn bărbat a împușcat mortal șase persoane în Croaţia

Un bărbat a împușcat mortal șase persoane în Croaţia

Poliția croată a deschis o anchetă privind uciderea a șase persoane în interiorul unei case din Zagreb, potrivit www.dw.com.

Presa locală descrie uciderea celor trei femei, celor doi bărbați și a unui copil de 10 ani ca fiind un act de gelozie a atacatorului. Doar un copil de 7 luni a fost lăsat în viață în casa masacrului, din cartierul Kajzerica din Zagreb.
Poliţiştii au făcut filtre în tot oraşul pentru prinderea bărbatului. Suspectul a fost localizat, dar s-a sinucis înainte de a putea fi reținut, a declarat poliția.
Presa locală a titrat că atacatorul ar fi fost soțul uneia dintre victime.

Mișcări și proteste

În aprilie anul trecut, parlamentul Croației a votat în favoarea ratificării Convenției de la Istanbul, primul tratat obligatoriu din lume privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor.
Acordul își propune să fie un instrument de combatere a violenței domestice împotriva femeilor, de protejare a victimelor și de urmărire penală a infractorilor acuzați. Printre formele de violență pe care le caută să le contracareze sunt violul conjugal, urmărirea, căsătoria forțată și mutilarea genitală a femeilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS