33.7 C
Craiova
vineri, 19 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn instructor și un paznic de la Protecţia Copilului, în arest pentru abuzarea a şapte minori

Un instructor și un paznic de la Protecţia Copilului, în arest pentru abuzarea a şapte minori

Instanţa de judecată a dispus prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele a doi bărbaţi acuzaţi de viol şi act sexual cu un minor. Este vorba de un bărbat de 56 de ani, agent de pază la DGASPC Mehedinţi, şi de un instructor de la un centru școlar pentru educaţie incluzivă, în vârstă de 53 de ani. Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2021, cei doi inculpaţi ar fi constrâns şapte minori să întreţină relaţii sexuale cu aceştia. Cei doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv pe 18 mai.

Anchetatorii au explicat că cercetările în acest dosar au fost începute în urma unei sesizări a DGASPC Mehedinți. Sesizarea a fost făcută la sfârşitul lunii aprilie. Mai exact, instituţia a sesizat faptul că un minor de 15 ani, instituționalizat, a fost victima unui abuz sexual. Suspect a fost un angajat al DGASPC Mehedinți. În urma cercetărilor s-a stabilit că, de fapt, şapte minori au fost abuzaţi sexual de doi inculpaţi.

„Două persoane, un agent de pază din cadrul DGASPC Mehedinți, în vârstă de 56 de ani, și un instructor pentru educaţie la un centru școlar pentru educaţie incluzivă din Mun. Dr. Tr. Severin, în vârstă de 53 de ani, în perioada 2021 – 2024, au constrâns, profitând de situaţia vulnerabilă şi au determinat, contra unor sume de bani, un număr de şapte minori, cu vârstele între 13 – 17 ani, să întreţină relaţii sexuale cu acestea. Din cei şapte minori, cinci erau instituţionalizaţi în cadrul DGASPC Mehedinţi pe perioada agresiunii sexuale, iar doi minori sunt elevi la un centru școlar pentru educaţie incluzivă din Mun. Dr. Tr. Severin”, au explicat anchetatorii.

Infracţiunile şi daunele morale

Procurorii au explicat că bărbatul de 56 de ani este acuzat de comiterea a trei infracţiuni de viol şi trei de act sexual cu un minor. Al doilea inculpat este acuzat de comiterea a patru infracţiuni de viol şi trei de act sexual cu un minor. Pe 17 mai, oamenii legii au descins la locuințele celor doi inculpați, dar şi la locurile de muncă ale acestora. O zi mai târziu, cei doi inculpaţi au fost duşi la Judecătoria Drobeta Turnu Severin cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpaţilor. Ulterior, procurorul de caz a pus sechestru pe bunurile celor doi bărbaţi.

„La data de 22.05.2024, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a dispus exercitarea acțiunii civile în numele a şase minori, victime ale infracțiunilor, pentru suma totală de 180.000 euro (30.000 euro pentru fiecare minor), în vederea reparării prejudiciului moral suferit. Tot la data de 22.05.2024, procurorul de caz a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea tuturor bunurilor mobile și imobile aparținând celor doi inculpați, până la concurența sumei de 180.000 euro”, au mai precizat anchetatorii.

Un instructor și un paznic de la Protecţia Copilului, în arest

Pe 10 iunie, procurorii au solicitat prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele celor doi inculpaţi. Judecătorii au admis solicitarea anchetatorilor şi au dispus prelungirea cu 30 de zile a mandatelor de arestare. Măsura preventivă a fost prelungită până pe data de 17 iulie, inclusiv. Instanţa a respins cererile de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar formulate de inculpaţi. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost contestată de unul dintre bărbaţii arestaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS