16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFaţada principală a vechii Burse de Valori din Copenhaga s-a prăbușit în urma incendiului

Faţada principală a vechii Burse de Valori din Copenhaga s-a prăbușit în urma incendiului

Faţada principală a vechii Burse de Valori din Copenhaga, devastată marţi de un incendiu, s-a prăbuşit joi după-amiază, relatează AFP.

„Din păcate, faţada de-a lungul Frederiksholms Kanal s-a prăbuşit”, au anunţat serviciile de urgenţă pe X, adăugând că nu au fost raportate persoane rănite, zona fiind evacuată.

Structura s-a prăbuşit spre interiorul clădirii

Structura s-a prăbuşit spre interiorul clădirii cu un vuiet uriaş, potrivit imaginilor din presa daneză. De-a lungul faţadei fuseseră amplasate structuri pentru a limita riscul de prăbuşire, dar evenimentul a avut loc în cele din urmă.

Serviciile de urgenţă anunţaseră la începutul după-amiezii că o operaţiune cu macara urmează să înceapă vineri la prânz pentru a evacua părţile de acoperiş care s-au prăbuşit.

Incendiul a izbucnit din motive necunoscute marţi

Incendiul a izbucnit din motive necunoscute marţi, sub acoperişul clădirii, în jurul orei locale 07:30, iar jumătate din clădirea istorică a ars. Edificiu emblematic al oraşului Copenhaga, Vechea Bursă, construită în secolul al XVII-lea şi care sărbătorea anul acesta 400 de ani de la înfiinţare, găzduia şi o vastă colecţie de opere de artă, dintre care câteva sute au fost puse în siguranţă.

Citeşte şi: Reţinut după ce a dat foc unei maşini, iar incendiul s-a extins la alte două

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS